Limetkové rezy

sweetlaab - fotkasweetlaab, 20. júna 2015
Limetkové rezy
Foto: sweetlaab

Tieto retro limetkové rezy chutia ako kyslo - sladké sušienky sviežej arómy, výborné pre letné posedenie pri voňajúcej káve. Obsahujú veľa čerstvo vylisovanej limetkovej Zobraziť celý popisTieto retro limetkové rezy chutia ako kyslo - sladké sušienky sviežej arómy, výborné pre letné posedenie pri voňajúcej káve. Obsahujú veľa čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy a zvýšený počet žĺtok, ktoré však robia rezy plnšie a chutnejšie bez kalorickej zaťaže. Nutričné hodnoty sú na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/06/key-lime- bars-limetkove-rezy.html

25
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

2,5 hrnček
0,5 hrnček
0,5 hrnček studené
85 g (studený)
1/4 ČL
4 ks
2 hrnček
0,5 hrnček
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zmiešajte 2 ¼ šálky múky, práškový cukor, maslo, tvaroh a mandľový extrakt. Miešajte až cesto je drobivé, ale drží pohromade pri stlačení.

  2. 2

    Preneste cesto na 23-cm x 33-cm alebo približne podobnej veľkosti plechovú formu; stlačte rovnomerne do dna a asi 1,5 cm po stranách. Tento krok trvá dlhšie, než je obvyklé, pretože cesto sa tlačí prstami alebo zadnou stranou vidličky.

  3. 3

    Pečte 20 - 25 min. pri 170 °C, alebo pokaľ cesto dostane zlatistú farbu. Preneste na rošt a nechajte vychladnúť 10 min.

  4. 4

    Do tej doby, ušľahajte vajcia a zmiešajte kryštálový cukor, limetkovú šťavu, limetkovú kôru, vanilku a zostávajúcu ¼ šálky múky, nalejte zmes do horúcej / teplej upečenej kôrky. Alternatívne, ako som spravila ja, môžeme pridať ¼ lyžičky sódy bikarbóny do múky a šľahané vaječné bielky vmiešame jemne až nakoniec; to bude mať za následok vzdušnejšiu textúru cesta.

  5. 5

    Vráťte do rúry; pečte 25 minút pokiaľ stred je spravený. Preneste na drôtený rošt, nechajte úplne vychladnúť. Zakryte a dajte do chladu, najlepšie po dobu 6 hodín alebo cez noc. Tesne pred podávaním, nakrájajte na obdĺžniky, poprášte vrch s cukrom a udržujte v chladničke.

Diskusia k receptu

sweetlaab
Ďakujem Kukulienka, to je tradičný klasický recept z New American Cooking, na internete je v mnohých formách ako "Key Lime Bars" a mne sa zapáčil pre jeho jednoduchosť
frezia68
Ak by som neobchádzala sladké,tak ich iste vyskúšam :-) ,ale ukladám,možná bude príležitosť.
tiginko
zaujímavý koláč. Množstvo limetky naznačuje, že ju tam asi bude naozaj cítiť, čo je fajn. @sweetlab na to utlačenie cesta do formy ti poradím pohár s rovným dnom, pôjde to rýchlejšie ako s vidličkou :-)
sweetlaab
Ďakujem Terinka, aj tebe Frezia, Matcha a čučoriedky sú tiež dobrou kombináciou pre zdravé letné záusky. Tiginko, ďakujem za radu, použijem pohár nabudúce, lebo s prstami a vidličkou je to dosť pracné. Ak to budete robiť, tak základ sa krája trochu dlhšie, pretože je to ako keksík...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia