Foto: salyoval
Chcela by som pripomenúť recept, ktorý pobavý nielen deti ale aj dospelých .Tieto lievance sú klasické, ale aj klasický recept sa dá oživiť, aby Zobraziť celý popisChcela by som pripomenúť recept, ktorý pobavý nielen deti ale aj dospelých .Tieto lievance sú klasické, ale aj klasický recept sa dá oživiť, aby trošku rozveselil maškrtníkov. S veľkou radosťou pomáhajú pri tomto recepte aj deti. Užijete si veľa zábavy.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Do misy dáme hladkú múku, pridáme prášok do pečiva, vajce, mlieko, soľ a nastrúhané jablká a premiešame kým nebude hladké cesto. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky. Na rozpálenom oleji vyprážame malé lievance do zlatista .
-
2
Hotové potrieme lekvárom, napichneme 4 mandle, priložíme druhým lievancom. Šľahačkou spravíme dva kopčeky na vrch lievaca, položíme na šľahačku čučoriedky a máme očká . Dobrú chuť .
-
3
Veľa zábavy
Pekné sú, vtipné a aj dobré. Určite ich urobím, lebo mi budú stačiť 2 kusy, vnúčence sa budú báť prísť vypýtať si dupľu - aspoň ušetrím! Ukladám do KK, hihi sú veľmi zlaté také zubaté lievance.