Liek na priedušky

turistka - fotkaturistka, 24. januára 2012
Liek na priedušky
Foto: turistka

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

danculka
Voľakedy,by som sa vôbec nepozastavila nad surovým žľtkom,dnes áno,určite by som to nahriala,ale tak,aby z toho nebola praženica...
mariaklara
Toto si určite urobím, lebo od 2.januára sa neviem z priedušiek dostať. Vďaka za recept.
mariaklara
Zabudla som sa spýtať, koľko krát denne, predpokladám že aspoň 3x, po hlavnom jedle. Mám pravdu?
mariaklara
@marianka , prvý týždeň som mala antibiotiká plus kvapky, teraz beriem už druhú dávku Solmucol. No a ešte nie som v poriadku, nejak dlho sa mi to zdá. Tak preto chcem skúsiť nejaký " babský " recept.
marianne69
@klarka ti zarucujem,ze ked ho budes pit aspon 2x denne, rano a vecer cely mesiac,vylizes sa z toho.Nepoznam nikoho, komu by nepomohol.
turistka
úžívanie: po raňajkách a po večeri, po zlepšení stavu iba 1x po raňajkách. podľa receptu si urobte vždy len 1 dávku po využití zas 2.dávku. Pomáha, len ako som napísala, má to nepríjemnú chuť, mne sa veľmi uľavilo. Vždy si liek rob čerstvý a dbaj o to aby si mala vajíčka v záruke, no ešte pozor! niekto má alergiu na med, takže liek by neprospel, skôr uškodil.
ancicka
@mareaklara ,ak môžem poradiť na tvoje priedušky,tak si na noc priprav takýto obklad na priedušky.
Na nejaký pijavý papier si natri hrubšie masti,/môže byť bravčová,alebo husacia/.Prilož si na priedušky a na to si prilož vreckovku namočenú v alpe.
Takýto obklad môžeš používať každý večer Až kým sa neuľaví.Ked je to v začiatkoch,tak to pomôže na 3-4 razy,ale u teba to môže trvať aj dlhšie.
Ja to používam aj pri kašli a vždy to zabralo. Skús!
Ked boli moje deti malé,tak som to používala vždy,len čo trocha zakašľali a ked boli väčšií,tak si už aj sami pýtali.
Taktiež to robia aj moje nevesty pri vnúčencoch.
pivonka
Môžem potvrdiť z osobnej skúsenosti, že Pulmoran, ktorý odporúča @marianne 69, zaberá. Ja som si ho kedysi varievala v práci, iba 1x denne a pomáhal. Nevýhodou bolo, že časom mi zvyšoval žalúdočnú kyselinu.
matata1
Okrem pumoranu a masťových obkladov mám dobré skúsenosti aj s cibuľovým čajom. Nedávno ho sem tuším dala @zuzliak
turistka
motamita3-ako začínajúca som mala napísať : 1 žltko, ten beťár škriatok sa mi tam zatúlal, a tak díky za upozornenie
anaska
@ turistka zdravím Ťa. Keď odpovedáš na komentáre daj pred meno @ potom sa Ti meno zvýrazní. Ani ja som to na začiatku nevedela - až keď mi poradili.
turistka
@anaska , tiež pozdravujem a robím skúšku, či to funguje a dnes som robila knedľu s pridaním oleja, je to fajn, vydarila sa je ľahučká.
bibia1
niečo podobné si robievala moja mama na dráždivý kašeľ s jednou zmenou, miesto oleja použila lyžičku alpy :) a bolo po kašli
turistka
@bibia1 , @marta5 tiež je dobrá jazvečia masť, natrieť, priložiť mikrotén, prekryť plienkou-tou obyčajnou, dať priliehavejšiu bielizeň- toto je treba spraviť pred spaním. Dobrý domáci recept, len nie vždy sa podarí zohnať jazvečiu masť. A mama je mama, tá je vždy najlepšia.
milasok2
Baby dakujem za vselijake rady.Moja dcerka ma 3 rocky a kazdy tyzden ma antibiotika bo stale ma priedusky a potom zapal pluc.uz sme hotovy nielen my ale aj doktorka.Pred casom som jej kupila vodu VINCENTKA original na priedusky a tiez pomohla.Pozhanala som si husaciu mast tak musim vyskusat.Dakujem :D
lubkamoja
mam tiez problemy s prieduskami,. casto pokasliavam,a teraz mi zistili Astmu bronchiale... a tak som sa dala do patrania. Nasla som Buteykovu metodu. nic len sa naucit spravne dychat. Vyzera to byt zaujimave ked aj astmatici prestavaju brat lieky. Citajte !!!
janula252
Dobry den, mozem poprosit presny recept na ten liek na priedusky? kolko coho treba? Dakujem



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia