Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády fotorecept
Foto: pumaamravec
Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si najprv suroviny na puding, najlepšie je použiť vanilkový puding s pravou vanilkou, alebo do obyčajného dať vnútro struku.
-
2
Malá hrsť levandule, najlepšie čerstvej.
-
3
Pudingový prášok zmiešame s mliekom a pridáme vanilkový cukor a levanduľu. Za stáleho miešania privedieme do varu a potom ešte minútku varíme ako klasický puding.
-
4
Prelejeme si ešte teplý puding do pohárikov.
-
5
Ja používam jednorázové papierové povoskované poháre. Po vychladnutí pudingu na izbovú teplotu ho dáme do chladničky poriadne schladiť a prípadne aj jeden deň nechať aby dostal do seba viac levanduľovej arómy. Na týchto pohároch je dobré, že ich potom stačí len prevrátiť na tanierik, do papierového dna spraviť jemný zárez a tým sa puding krásne vyšuchne a bude úplne nepoškodená vežička. :) Puding máme pripravený. :)
-
6
Na omáčku potrebujeme zase hrsť levandule, najlepšie čerstvej.
-
7
Dáme ju do mlieka a privedieme do varu, necháme pár minút na miernom ohni trochu povariť.
-
8
Mlieko sa pekne prevonia a odstavíme ho z plameňa.
-
9
Pripravíme si bielu čokoládu.
-
10
Vo vodnom kúpeli ju roztopíme.
-
11
Levanduľové mlieko si prelejeme do nádoby vhodnej na mixovanie ponorným mixérom a pridáme aj roztopenú bielu čokoládu a poriadne vymixujeme.
-
12
Pred podávaním polejte pudingovú vežičku omáčkou a prípadne posypte levanduľovými kvetmi. Je to veľmi jednoduchý, ale efektný dezert a puding aj omáčku môžte mať pár dní v chladničke a keď príde navšteva stačí len servírovať.
-
13
TIP: Ak Vám ostane omáčka navyše stačí ju zriediť s mliekom a vypiť ako levanduľové mliečko. :)
Diskusia k receptu