Foto: babav
Kysnute kolace naplnene marhulovym lekvarom a pokryte plnkou zo syra , alebo tvarohu.Najoblubenejsia kombinacia v mojej rodine;mozno pouzit iny druh , podla chuti.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
40 dkg |
|
20 dkg |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
2,5 dl |
|
2 PL |
|
0,5 dl |
|
2 bal |
|
Plnka: | |
50 dkg |
|
50 dkg |
|
25 dkg |
|
1 bal |
|
|
|
za hrst |
|
podla potreby |
|
|
Postup
-
1
Z vlazneho mlieka ,lyzice cukru a drozdia si pripravime kvasok;pridame ho k preosiatej muke a spolu s ostatnymi surovinami vymiesime na vlacne cesto,ktore ulozime do tepla .
-
2
Nechame vykysnut ( aspon 1 hodinu) .
-
3
Vykysnute cesto na pomucenej doske rozvalkame a vykrajujeme z neho kolieska,ktore naplnime lekvarom.
-
4
Ukladame ich na maslom vymasteny plech .Na povrch kazdeho kolacika nalozime hojne syrovu plnku; na spojoch potrieme rozpustenym maslom; nechame chvilu pokysnut.
-
5
Upecieme ich vo vyhriatej rure do zlatohneda.
-
6
Vychladnute kolaciky posypeme praskovym cukrom; servujeme na ranajky, ku kave ,alebo ked na ne mame chut.
Diskusia k receptu