Lečo na zimu ako to robím ja (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Každé leto robím také lečo..máme ho veľmi radi..robím ho na hotovo, čiže už sa nesolí, nič
sa nepridáva, iba sa prihreje.Ja ho mám rada s vajíčkom, trošku zemiakov a už je ľahká
večera hotová..
600 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Včera bola oberačka, aby som mohla uvariť lečo na zimu..a mám zase robotu..
- Umyla som papriku..
- Umyla som paradajky..
- Papriku som pokrájala na kolieska..pestujem iba túto bielu papriku AMY...je veľmi chutná a má dobré výnosy..tento rok sa paprike nedarí..teraz som obrala všetko a už nemá kvety ďalej, takže už na nich nič nebude...vystihla som to..
- Obarila som paradajky v horúcej vode , ošúpala a pokrájala na malé kúsky..
- Pokrájala som cibuľu..
- Do 8 l. hrnca som dala olej, pridala som cibuľu a opiekla do sklovita..
- Pridala som na viac krát osolenú papriku, aby sa mi to zmestilo do hrnca...ked sa paprika upadne, pridám ďaľšiu..
- Pridala som paradajky...
- 1 lyžicu domácej mletej papriky..
- 1 lyžicu mletého čierneho korenia, soľ a ja dávam aj 1 lyžicu podravky...
- Hotovo uvarené...od začiatku varenia až do konca je to zhruba 1 hodina 15 min.. a preto, že mám jeden taký veľký hrniec na varenie leča, varila som všetko na 2x..
- a naplnila do pohárov..a zatvorila..
- Zatvorené poháre idú do perín až do vychladnutia...3-5 dní...nech sa poriadne vychladia...spolu 30 pohárov z toho 15 je pol litrových..no bola to poriadna fuška..)dobrú chuť...