Foto: evusik
Prvá polovica ľudí ktorí sa na toto pozrie povie: Aké hrozné! a druhá povie: Aké nezdravé! a ja a môj otec: Ale aké dobré!!!!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Náš otecko nemá rád rajčiny, preto mu mama robievala lečo bez rajčín. Na jeho výrobu potrebujeme len tri suroviny. Jedinou podmienkou je aby paprika bola štipľavá, čím viac tým lepšie.
-
2
cibuľu, papriku a slaninu nakrájame, dáme do panvice, všetko naraz, a sprudka opražíme, len toľko aby slanina pustila trochu masti
-
3
prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu na minimum a dusíme. Nesolíme, nekoreníme. Takto zelenina vyzerá po jednej hodine, potom odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania a pri nízkej teplote pokračujeme...
-
4
takto lečo vyzerá po 1,5 hodine
-
5
a takto po dvoch hodinách.
-
6
Podávame so Žemličkovým chlebom. Lečo, aspoň to moje je veľmi, veľmi štipľavé, cibuľa skaramelizovaná, slaninka vypečená, šťavička ktorú vytierame chlebíkom priamo s panvice fantastická :-) mňam
-
7
Robím si ho raz do roka, ako pripomienku mojej mamy :-)
Takéto pripečené lečko dávam k pečenému mäsku a zemiakom, alebo v prírode s chlebíkom. Máš pravdu je to paráda a tá vôôôôôňa !!!!
narobili ste mi tu chute... zajtra si urobím aj ja...