Lečo a la Ja

Autor receptu: bublika

Viem že každý má rád niečo iné ale rozhodla som sa pridať sem tú našu variantu. Keď nič iné tak aspoň niekoho inšpirujem čo s množiacimi sa paradajkami a paprikami :)

Postup

  1. cibuľu nakrájanú na kolieska si osmažíme na oleji spolu s cesnakom do mäkka. Pridáme trošku červenej papriky pre lepšiu farbu a nakoniec vhodíme aj na kolieska pokrájanú klobásku (nemusí byť). Tip č.1: Niekomu je z varenej klobásky ťažko takže ju tam väčšinou nedávam a radšej ju samostatne uvarím alebo upečiem a kto chce si dá vedľa. Alebo sa dá nahradiť aj slaninkou či špekáčikmi. Tajný tip č.1: nejesť na večer, lebo vám bude blbo ;)
  2. pridáme na prúžky pokrájanú papriku a cukinu, trošku posolíme a necháme dusiť do polomäkka. Tip č.2: papriku dávam zelenú nepálivú (kvôli dcére), ale môže byť aj viacero druhov pre väčšiu farebnosť.
  3. keď paprika a cukina zmäkne, pridáme paradajky pokrájané tiež na menšie kúsky a necháme podusiť až kým sa paradajky nebudú rozpadávať. Tip č.3: ak nemáte radi šupky z varených paradajok, stačí ich ešte v celku krížom narezať, spariť vo vriacej vode a potom olúpať. Ide to ľahučko
  4. keď nám to všetko pekne zmäkne a pustí šťavičku, je čas pridať vajíčka. Ja som dala 5 menších, pretože všetky suroviny boli dosť veľké ale to záleží na tom či to chcete mať hustejšie alebo redšie.
  5. my sme k tomu mali opečený chlebík (hrianku) potretú cesnakom a pivko. Dobrú chuť! :)