Sú mojím obľúbeným dezertom už od malička.
16
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
10 ks |
|
60 dkg |
|
15 dkg |
|
2 polievková lyžica |
|
Plnka: | |
15 dkg |
|
4 dcl |
|
6 polievková lyžica |
|
1 ks alebo Hera |
|
20 dkg |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s cukrom nad parou.
-
2
Do vychladeného cesta déme orechy a múku.
-
3
Plnka: cukor spálime na karamel .Pridáme vodu a múku. Rozmiešame,vlejeme do karamelu a uvaríme plnku. Do vychladenéj plnky dáme palmarina cukor.
-
4
Na plech si dáme papier na pečenie a z cesta vykrojíme tvar.
-
5
Upečieme a naplníme plnkou.
Diskusia k receptu