Laskonky

tkatka - fotkatkatka, 5. novembra 2009
Laskonky
Foto: tkatka

Výborný

37
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

6 ks
330 g
170 g
250 g
300 ml
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Bielka s kryštálovým cukrom šľahať nad parou do zhustnutia. Keď je cesto vyšľahané ručne pridáme orechy a 100g práškového cukru. Plech vyložíme papierom a cesto pretierame cez šablónu, ktorú potom opatrne berieme, tak aby cesto ostalo na papieri. Šablóna musí byť otočená hladkou stranou na vrch. Sušiť pri 150°C 30 minút.

  2. 2

    Krém: Z mlieka, z čokoládového pudingu uvaríme puding ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšlaháme maslo s 150g práškovým cukrom, potom pridáme puding a vyšľaháme. Plnku striekame cukrárskym vreckom, kto nemá môže ju dávať lyžicou, cesto prikryjeme druhým cestom a necháme v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa. Ja som ešte zdobila čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

zdenkas
Už mám šablónu doma,hľadám recepty na laskonky-a tento vyzerá dobre,ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia