Foto: bublika
názov receptu je jednoducho výstižný.dostal ho môj muž ako privítanie zo služobky...a keďže chladnička a špajza mali len obmedzené suroviny nastala obmena klasického hrnčekového Zobraziť celý popisnázov receptu je jednoducho výstižný.dostal ho môj muž ako privítanie zo služobky...a keďže chladnička a špajza mali len obmedzené suroviny nastala obmena klasického hrnčekového koláča.....a bolo to úžasne osviežujúce.Tak nech už príde to leto!
Postup
-
1
cesto si spravíme zmiešaním všetkých ingrediencií (môžeme tam pridať aj kakao, granko, rozpustenú čokoládu, pomleté orechy alebo hrozienka, v podstate čokoľvek vás napadne) potom ho vylejeme na plech a pečieme cca 20 minut na 200 stupnoch.cas aj teplota orientačne pretože každá rúra pečie inak. skrátka keď je cesto krásne zlaté na povrchu je hotové.
- 2
ešte za tepla cesto potrieme džemom (najlepšie je z červeného ovocia ale v podstate môže byť akýkoľvek) a necháme trošku vychladnúť.
- 3
medzitým ako nám cesto chladne si opláchneme a nakrájame ovocie na tenké pásiky a poukladáme na cesto podľa fantázie. no a nakoniec zalejeme želatinou (návod na prípravu je na obale). ja som dala červenú ale fajn je aj číra. keďže mandarinky boli z kompótu tak som aj tú šťavu použila na želatinu.no a potom už len nechať dobre stuhnúť a zjesť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu