Foto: evusik
Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú cestoviny a špenát, ostatné je otázka toho, čo sa Zobraziť celý popisTento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú cestoviny a špenát, ostatné je otázka toho, čo sa nachádza v chladničke. Dnes som ho robila takto:
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
do vriacej vody dáme variť lasagne, ja ich varím veľmi krátko, asi 5 minút, pretože sa budú ešte zapekať
- 2
špenát na troche oleja rozmrazíme pridáme dva črievkové syry, alebo akékoľvek iné tavené syry, prípadne zbytky syrov z chladničky, pridáme popučený cesnak aspoň 4 veľké strúčiky, osolíme, okoreníme, dochutíme podľa vlastnej chuti. Ja napríklad dávam za pol lyžičky sypkého bujónu, spraví to výbornú chuť. Nevaríme dlho, výsledná hmota má byť hustá.
- 3
na pavnici si upražíme slaninu nakrájanú na pásiky, alebo klobásku na kolieska, ale použiť môžete uvarené párky nakrájané na kolieska, zbytky údeného mäsa .... samozrejme vegetariáni môžu túto časť vynechať
- 4
uvaríme si 4 vajcia na tvrdo
- 5
do zapekacej misy dáme na dno vrstvu lasagní, potrieme špenátovou plnkou, znovu lasagne, špenát, osmaženú slaninku, lasane, špenát, na kolieska pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, lasagne, špenát, lasagne a naposledný plát rozotrieme kyslú smotanu vymiešanú z jedným vajcom a posypeme nahrubo nastrúhanám syrom. Dáme piecť na 200°C asi na 15 minút, tak aby bol vrch pekne do červena zapečený.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu