Lasagne bolognese(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem na dovolenkach ale tieto su moje a vrelo odporúčam:-*
9 porcií |
120 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- 1.Očistíme cibuľu nakrajame na drobne kusky.
2.Očistíme mrkvua taktiež nakrajame na male kusky.
3.Očistíme cesnak a prelisujeme
4.Huby nakrájame na platky.
- 5.Rozmrazene maso dáme na platňu s olivovým olejom (zvyčajne sa prilieva aj pohár červeneho vína)
- 6.Keď ma už maso hnedastu farbu vsypeme ho do misky.
- 7.Na už rozálenu plátňu dáme cibuľu a cesnak polejeme olivovým olejom-Pražíme:)
8.Pridáme mrkvu miešame.(5 min. odstup)
9.Pridáme huby a miešame.(5 min. odstup)
- 10.Potom to zmiešame spolu s mäsom.
- 11.Pridáme paradajkový pretlak.
12.pridáme bravčový stock(5min. potom)
13.Pridáme sušene bylinky
14.Necháme dusiť na miernom plameni(30min.)
- 15.Zatiaľ čo sa dusí priravíme bašamelovú omáčku(so syrom)
16.Odstavíme mäso a pridáme nakrajane listky a soľ.
- 17.Bašamelku dáme na spod zapekacej dozy nato omáčku s mäsom a potom ukladáme lasagnove cesto.
Pridáme ďalšiu vrstvu no naopak najprv maso potom bašamelku.
Opakujeme znova.
Potrieme syr na vrch a dáme zapiecť.....30-40min.......180stupňov
- Moje prvé:) tieto som robila s pomocou švagra teda ked ma učil no a na hlavnej fotke už máte fotku mojich prvých ktoré som robila samučká:)) ina mnamka:)