Lángoše plnené morčacími prsiami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi rýchle a chutné jedlo..kúsky mäsa sa dajú baliť aj do menších kúskov cesta, podľa toho, ako sa vám páči..najlepšie mi chutí k nim papriková čalamáda..ale môžte použiť strúhaný syr,smotanu, kečup, proste čo máte radi..

8
porcií
30 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala priečne na kúsky..
  2. naklepala som ich..
  3. posypala soľou a čiernym mletým korením a prstami som votrela do mäsa..
  4. a pripravila som si kvások...vo vlažnej vode som vymiešala droždie, pridala som cukor, posypala hladkou múkou a nechala som vykysnúť..do preosiatej múky som pridala soľ a celú rascu..pridala som vykysnutý kvások a olej,,,vypracovala som nelepivé cesto...vrch som posypala múkou a zakryté som nechala vykysnúť ..kedže sa ochladilo na zakryté cesto som položila malý vankúšik..
  5. cesto som nechala vykysnúť..
  6. vykysnuté cesto..
  7. cesto som nechala v mise a trhala som si z neho kúsky, ktoré som vyformovala do tvaru placky, uložila na ňu mäso a zabalila...
  8. takto zabalené kúsky som nechala podkysnúť iba tak dlho, pokiaľ sa mi zohriala masť..
  9. ukladala som ich do horúcej masti a pod pokievkou piekla z jednej strany..
  10. a aj z druhej strany..
  11. vypražené som ich ukladala na kuchynský papier..
  12. prekrojila...sú úžasne ľahučké, krehké a chrumkavé...
  13. už som ich robila aj ako jednohubky...balila som vtedy do malých kúskov cesta klobásu pokrájanú na kolieska....výborné k vínu a na posedenie pri pive...
  14. prajem vám dobrú chuť..