Lángoše plnené morčacími prsiami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi rýchle a chutné jedlo..kúsky mäsa sa dajú baliť aj do menších kúskov cesta, podľa toho, ako sa vám páči..najlepšie mi chutí k nim papriková čalamáda..ale môžte použiť strúhaný syr,smotanu, kečup, proste čo máte radi..
8 porcií |
30 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala priečne na kúsky..
- naklepala som ich..
- posypala soľou a čiernym mletým korením a prstami som votrela do mäsa..
- a pripravila som si kvások...vo vlažnej vode som vymiešala droždie, pridala som cukor, posypala hladkou múkou a nechala som vykysnúť..do preosiatej múky som pridala soľ a celú rascu..pridala som vykysnutý kvások a olej,,,vypracovala som nelepivé cesto...vrch som posypala múkou a zakryté som nechala vykysnúť ..kedže sa ochladilo na zakryté cesto som položila malý vankúšik..
- cesto som nechala vykysnúť..
- vykysnuté cesto..
- cesto som nechala v mise a trhala som si z neho kúsky, ktoré som vyformovala do tvaru placky, uložila na ňu mäso a zabalila...
- takto zabalené kúsky som nechala podkysnúť iba tak dlho, pokiaľ sa mi zohriala masť..
- ukladala som ich do horúcej masti a pod pokievkou piekla z jednej strany..
- a aj z druhej strany..
- vypražené som ich ukladala na kuchynský papier..
- prekrojila...sú úžasne ľahučké, krehké a chrumkavé...
- už som ich robila aj ako jednohubky...balila som vtedy do malých kúskov cesta klobásu pokrájanú na kolieska....výborné k vínu a na posedenie pri pive...
- prajem vám dobrú chuť..