Foto: lea332
Tento recept mám z relácie Bez servítky od Emilie Kleinovej. Je neskútočne dobrý, na plechu vám veľa neostane.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
4 ks |
|
500 ml |
|
1,5 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1,5 ks |
|
3 dcl (Nescafé) |
|
Piškótové cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
230 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto:5 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva, všetko spolu premiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Upečené piškótové cesto natrieme džemom. Na džem naukladáme na kolieska nakrájané banány. Z mlieka, žĺtka a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Práškový cukor s Herou vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý krém a zmiešame. Plnku natrieme na banány. Uvarenú vychladenú kávu precedíme, do nej namáčame piškóty a poukladáme na plnku. Pochúťkové smotany zmiešame s vanilkou a natrieme na piškóty. Koláč dáme do chladničky stuhnúť. Zdobíme podľa fantázie čokoládou, kakaom alebo grankom.
-
2
Toto Vám ostane po prvom krajaný, ked sa na to vrhne cela rodina.
Diskusia k receptu