Lahodné wafle s černicami a parížskou šľahačkou
Foto: marinas
Keďže milujem wafle, dlho som hľadala recept na to najjemnejšie a najlahodnejšie cesto :) Tento recept a gramáž jednotlivých surovín je mojím mixom troch Zobraziť celý popisKeďže milujem wafle, dlho som hľadala recept na to najjemnejšie a najlahodnejšie cesto :) Tento recept a gramáž jednotlivých surovín je mojím mixom troch rôznych receptov :D No zatiaľ mi chutí najviac. Tieto srdiečkové wafle som pripravovala pre priateľa, ktorému napriek tomu, že nie je veľmi na sladké, chutia stále, keď ich pripravujem :) :) Tak dobrú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
150 ml |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
7 PL |
|
štipka |
|
Šľahačka: | |
250 ml |
|
100 g |
|
(alebo iné ovocie) |
|
Postup
-
1
Cesto: V miske spolu zmiešame všetky suché prísady (múku, kypriaci prášok, soľ, vanilkový cukor, soľ, kryštálový cukor). Postupne pridávame olej, žĺtky a mlieko. Na záver do cesta vmiešame sneh, ktorý si vyšľaháme z bielkov so štipkou soli.
- 2
Waflovač necháme zohriať a potrieme olejom, aby boli wafle chrumkavé. Lyžicou (ja osobne uprednostňujem malú naberačku) odoberáme cesto a rozotierame do waflovača. Cesto rozotierame do stredu, aby sa nám pri zatvorení waflovača nevytlačilo von. Pečieme asi 2 minúty.
- 3
Šľahačka: Samozrejme môžeme použiť aj šľahačku v spreji, no mne osobne najviac chutí táto... ...Na kocky rozlámanú čokoládu položíme do misky nad vriacu vodu a rozpustíme. Zalejeme ju časťou smotany, premiešame a počkáme, kým sa úplne nerozpustí. Neskôr zmes premiešame a keď je hladká a jemná, dolejeme zvyšnú smotanu a zmes necháme vychladnúť v chladničke. Ak nám už zmes vychladla, premiešame ju mixérom na najnižšom stupni, tak bude šľahačka hustejšia a pevná :)
- 4
Nakoniec ňou ozdobíme wafle, pridáme černice, prípadne iné ovocie podľa vlastnej chutí. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :) .... rado sa stalo! :)
Tak to je asi čas ich vyskúšať :) :P .... fakt sú skvelé :)