Lahodné malinovo-tvarohové cupcakes

lovemuffin - fotkalovemuffin, 25. júla 2014

Ľahučké tvarohové cesto s malinovým prekvapením vo vnútri... Maximálne lahodný výsledok! Navyše malinová šťava očisťuje organizmus od toxínov a napomáha tráveniu. Teda recept dobrý Zobraziť celý popisĽahučké tvarohové cesto s malinovým prekvapením vo vnútri... Maximálne lahodný výsledok! Navyše malinová šťava očisťuje organizmus od toxínov a napomáha tráveniu. Teda recept dobrý nielen pre chuťové poháriky.

15-20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
1/2 hrnček
1 a 3/4 hrnček
1/2 hrnček
2 ks
115 g
1 - 2 lyžica
1 lyžica
1/2 lyžice
štipka
Na náplň:
2 lyžice
2 - 3 lyžice
1 hrnček
Na krém:
100 g
2 - 3 lyžice
1 a 1/2 hrnček
Na zdobenie:
125 g




Postup

  1. 1

    Ešte pred pečením si vyberte maslo, vajcia, mlieko a tvaroh z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo. V miske vyšľaháme dopenista maslo a pridávame cukor, vajcia a vanilku. Múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ si zmiešame spolu a pomaly pridávame do cesta. Počas miešania je treba občas zoškrabať strany a dno misy. Nakoniec pridáme tvaroh zriedený s mliekom a vymiešame. Plech si vystelieme papierovými košíčkami a nalejeme do nich cesto.Pečieme 17-20 minút na 200 stupňov, kým nie sú cupcaky nadýchané a jemne zlatisté.

  2. 2

    Necháme ich úplne vychladnúť a zatiaľ si urobíme "malinový gél" ktorým budeme plniť cupcaky. Čerstvé maliny dáme do vysokej nádoby s 2 lyžicami teplej vody, pridáme cukor a poriadne ich rozmixujeme s ponorným mixérom. Vzniknutú kašu prepasírujeme cez sitko, čím sa zbavíme zrniečok. A chutnučký gél je hotový!

    Lahodné malinovo-tvarohové cupcakes - obrázok 2
  3. 3

    Na plnenie cupcakov som použila sadu zdobičky a vykrajovačky od Tchibo. V podstate si do stredu cupcaku vyhĺbime jamku (s priemerom asi 1-2 cm) tak, že odoberieme trochu cesta z vrchu (môžte použiť aj nožík alebo malú lyžičku), naplníme malinovým gélom a zas prikryjeme vykrojenou čiapočkou. Nebojte sa dať náplne aj viac, lebo cupcaky sú pekne nadýchané.

    Lahodné malinovo-tvarohové cupcakes - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec si cupcaky ozdobíme kakaovým krémom (maslo vymiešame dopenista na vysokých otáčkach. Pridáme cukor a kakao a miešame do hladka) a čerstvými malinami.

    Lahodné malinovo-tvarohové cupcakes - obrázok 4

Diskusia k receptu

lovemuffin
@ariela6
do kremu daj kludne aj tvaroh alebo mascarpone je tiez vyborne. len rataj s tym ze vdaka tomu maslu drzi tvar a neroztecie sa.
diana13
vyzeraju vyborne. avsak chcem sa opytat lebo v surovinach na cesto su napisane aj maliny ale v popise maliny nie su uvedene. tak teraz neviem ci ich tam mam primiesat alebo nie. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia