Foto: sweetlaab
Čítala som tento lahodný retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v kanadskom časopise Eating Light a pripravila som ho s malými zmenami. Zobraziť celý popisČítala som tento lahodný retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v kanadskom časopise Eating Light a pripravila som ho s malými zmenami. Namiesto krémového syra so zníženým obsahom tuku, použila som maskarpone a ozdobila tortu tiež s granátovým jablkom, okrem pôvodných jahôd. Chuť bola výborná a ľahká. Nutričné hodnoty a kalórie sú vypočítané na Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1,5 hrnček |
|
1,5 hrnček |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2-4 PL |
|
Plnka: | |
750 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
2 PL (kôra) |
|
2 lyžička |
|
1/4 hrnček |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
12-14 ks |
|
1 ks |
|
2 plátky |
|
Postup
-
1
Zmiešajte omrvinky, med a olej. Pridajte mlieko v prípade potreby získať správnu konzistenciu. Natlačte zmes pevne do dna a do polovice po stranách 23 cm tortovej formy.
- 2
Zmiešajte tvaroh, mascarpone, múku, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte cukor a žĺtky. Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahané bielky.
- 3
Nalejte zmes do omrvinkovej hmoty v tortovrj forme, pečte 40 - 45 minút, alebo do veľmi mierneho hnedasta okolo strán.
- 4
Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte tortu vychladnúť v rúre po dobu 30 minút, alebo viac.
- 5
S kovovou stierkou uvoľnite cheesecake zo strán formy. Odstráňte formu a umiestnite tvarohový koláč na tanier a ozdobte s jahodami a granátovým jablkom. Nalejte na ovocie rozpustenú želatínu a nechajte stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu