Foto: iwusha
Tento recept som objavila na jednej nemeckej stránke aj s vysvetlením, prečo je tá ľadová čokoláda vlastne v ústach ľadová :). Je fakt výborná!
príprava
Postup
-
1
Základom ľadovej čokolády je kokosový olej. Práve ten spôsobuje chladný pocit v ústach pri jedení tejto čokoládky. Na to, aby sa roztopil, potrebuje teplo, ktoré si berie práve z našich úst a my teda máme pocit, že čokoláda je studená, hoci nie je z chladničky. Čokoláda by mala byť z plnotučného mlieka, no nie je to podmienkou. Spolu s kokosovým olejom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakako a dobre premiešame. Nalievame do formičiek na pralinky. Ja ich nemám, tak som použila formu na ľad.
- 2
Čokoládu necháme v chlade stuhnúť, no potom ju už v chlade neuchovávame, pretože chladivý efekt kokosového oleja sa tým stráca.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoj recept urcite vyskusam!
vlastne už si odpovedala vyššie :D ale myslíte, že voľačím by sa to dalo "stužiť", nech sa to hneď netopí? :)
A aj v kauflande a ďalších reťazcoch. A nikdy ho nekupujem. Pre nás tu nie je kokosový olej prirodzený a ako bonus nám ničí dažďové pralesy