Lacný koláčik babky Betky

bejgi - fotkabejgi, 24. januára 2012
Lacný koláčik babky Betky
Foto: bejgi

straaašne dobrý, lacný a jednoduchý, len tak ku kávičke, sú aj takí čo majú radi veľa sladkého, ale málo v peňaženke, oprášila som starý Zobraziť celý popisstraaašne dobrý, lacný a jednoduchý, len tak ku kávičke, sú aj takí čo majú radi veľa sladkého, ale málo v peňaženke, oprášila som starý recept mojej babičky, tešila, by sa :)

30 minút
príprava
20 minút
na 220-170 °C

Suroviny

1/4 kg
1/4 kg
1/2 l
1/2 kg /hrubá
1 PL




Postup

  1. 1

    Zvážime ingrediencie.

    Lacný koláčik babky Betky - obrázok 1
  2. 2

    Všetky ingrediencie zmiešame.

    Lacný koláčik babky Betky - obrázok 2
  3. 3

    Nalejeme na namastený múkou posypaný plech a dáme piecť do predom vyhriatej trúby.

    Lacný koláčik babky Betky - obrázok 3
  4. 4

    Napoly upečenú zľahka popicháme.

    Lacný koláčik babky Betky - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí môžete ozdobiť čímkoľvek chcete a čo práve máte doma, alebo len tak čistý podávať. Neoľutujete :)))

    Lacný koláčik babky Betky - obrázok 5

Diskusia k receptu

filippa
tak toto ja moje bez vajec mnam musim vyskusat dik za recept
marianne69
Aj mne sa paci,este som lekvar do cesta nedavala,iba dzem do pernika.A ze je bez vajicok to je len plus
dorisa
@afataga , ja som robila ten môj, v recepte bolo až pol kg cukru, som sa zhrozila( a pritom to bol recept starý cca 50rokov, keď ešte naše maminy nepiekli tak sladko) tak som znížila cukor, tuším som dala 300g a ten lekvár tam robí skôr perníkovú chuť a kyslejšiu.
lia66
Jééé, toto vyziéra super...vyskúšam, ale uberiem cukru-zdá sa mi ho veľa...ďakujem, ukladám.
bejgi
Ďakujem a nebojte sa, koláčik nieje vôbec sladký, vyskúšajte a uvidíte, joj teraz som prišla zo služobnej a moji chlapci mi nechali na stole jeden kúsok :)))) zlatí nie? :)
bejgi
áno @dorisa , ten tvoj dobrý koláčik som skúsila je naozaj dobrý :)
arasidka
nale! No ale nále! Totok je néčo pre mna - nahádzat,zamíšat,popichat, trúba dopeče sama!
Len jednu otázočku mám - však môže byť aj iný lekvár?Bo lekváru mám plné poličky, ale zrovna slivkového už toľko nie. Takže - pokazím, či nepokazím koláč, keď tam dám mirabelkový, alebo jahodový, alebo černicový?
bejgi
@arasidka , moja babička mala, že slivkový a to je 80 ročný recept, možno viac, tak skús černicový je kyslastejší, neviem ak vyskúšaš daj vedieť :)
evia
veru @ara šidka, daj vedieť, lebo aj ja mám išňový, marhuľový, čerešňový a malinový lekráv, ale slivkový nemám. tak napíš, ako sa ti vydaril s iným lekvárom. recept fanta, ukladám do KK
smorko
Už teraz sa teším,lebo vyzerá super.Dík za jednoduchý recept.
sovka62
No fíha, toto si uložím pre chvíle, keď budem mať neodolateľnú chuť na sladké a žiadnu chuť čakať. Toto bude raz-dva!
cistinka
Moja dcéra ho dnes skúšala a odkazuje, že moc moc chutilo. Miluje totiž slivkový lekvár, keby mohla, aj na hranolky si ho nakydá :-)
arasidka
Dzifčence a chlapci, já sem fčul taká hladná, že bych zedla aj z medveda ikry! A tento koláč, keby sa dal zéscit hnet, tak je po nem. Mosím ho uklohnyt, takéto sladkosci lúba aj moji chlapi.
tykadielko
jééééjky...vyzerá super...upečiem - dúfam, že šéfinkovi bude chutiť, veľa koláčikov od Vás, čo som upiekla, si vychvaľoval :-)
bejgi
@cistinka , tak to som šťastná, že to niekto vyskúšal a ohodnotil, že fajné :))) ďakujem za milé komentáre a budem veľmi rada až vyskúšate a podelíte sa so mnou o radosť.
irenaw
babičky mali úžasné recepty, uložené, upečieme si ho presne takto :)
bejgi
@irenaw , máš pravdu moja babička bola vynikajúca kuchárka...keď som mala 3 roky moja mamka ochorela, tak som dva roky žila u mojej babičky v Nitre a keď moja mamka prišla pre mňa a babička pri odchode sa ma pýtala, že čo si chcem so sebou zobrať na pamiatku, tak som povedala, že šporák, ja maličká a hlúpučká som si myslela, že to šporák je ten čo naj fantastický varí, tak sa smejeme z toho dodnes :)))
luliatko
výborné, rýchle, jednoduché a ešte aj bez vajíčka..ukladám:)
luliatko
vidím na prvom obrázku kakao, no v recepise nie je ..dáva sa do cesta?
bejgi
@luliatko , nie, veď to je len na povrchu koláčiku slabá polevy kakaová a to si už každý môže dať čo chce :)
luliatko
@bejgi : ďakujem pekne za odpoveď..ja iniciatívna by som aj kakao dala do cesta:))...ešte, že som sa spýtala, lebo by som to asi tým kakaom v ceste pokazila...idem hneď vyskúšať
bejgi
@luliatko , ja myslím, že by si ani nepokazila :) až vyskúšaš daj vedieť ;-)
sailero
mali sme doma iny lekvar, ale CHUTIL VYBORNE. MNAM
cica2
ten je krásny a aký je vysoký....kk :-))
celeblith
super inspiracia @Bejgi urobila som do muffinkovych kosickov a trosku som skombinovala aj s receptom od @dorisa prihodila som susene slivky a vlasske orechy, navrch uz len praskovy cukor s vanilkou a mnamka! na ranajky aj len tak k caju ci kavicke ;)
havino
ukladám, tam kde je lekvár u nas sa môže všetko, ja už len mojím polejem čokoládou
modrykamen
Ak ešte niekto vytiahne zo šuplíka starých mám ešte jednoduchší koláčik na prípravu aj suroviny, tak sa prídem osobne pokloniť. Tomuto vzdávam hold ! Že som ho neobjavil už skôr. Lekvárov je plná špajza.
bejgi
modrykamen, ďakujem a dobrú chuť :-)
sovka62
Hrabem sa v kuchárskej knihe a hľadám recept na koláčik, ktorý by si vnučka zajtra vzala do školy. Otváram recept za receptom, lenže od rána som už taká unavená a tak ma bolí chrbát, že všetko to šľahanie, plnenie a polievanie polevou na čistné čisto desí. Až som otvorila tento a uvedomila si, že jednoduchší už nenájdem .
Tak som rovno zapla rúru nech sa predhreje, hodila misku na váhu a vážila a nulovala a pridávala, skrátka všetko naraz do jednej misy, varechou šup sem - šup tam, plech som na trošku hrubšie vymazala maslom, nech zavonia a predstav si, už je upečený. Krásny vysoký, voňavý, posypaný domácim vanilkovým cukrom. Ešte chladne, ale keď ochutnáme podám správu o tom, aký mal úspech. Ďakujem za recept, naozaj sa mi zišiel.
sovka62
Naozaj dobrý, konzistenciou pripomína koláč z kyslého mlieka. A predstavte si, napriek lekváru a cukru nie je príliš sladký, ja by som možno zniesla aj viac (čo už čakať od človeka miluje presladené orientálne cukrovinky?).
marianne
no kusisko kolaca to teda je....ale vyborny,okostovala som,mne sa teda sladky vidi az-az.....pokvapala som ho cokoladou ...dakujem,super kolac bez vajec a tuku..:-)
canita
ahojte... prave som vytiahla z rury tento kolacik, vonia super:) a prosim ta, aku polevu si na neho dala? podla obrazka vyzera dobre:)
slavnicanka
Já som až dnes piekla tento koláčik-je výborný,a hlavne rýchly,ďakujem že si sa podelila o recept.
elysa
ja som ho tiež cez týždeň upiekla, koláčik výborný, nám vonia a chutí medovo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia