Kysnutý koláč so slaninou a s mladou cibuľkou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup- Droždie rozdrobíme v teplom mlieku, pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme vykysnúť kvások. K múke pridáme kvások, vajce, maslo, soľ a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť.
- Cibuľu ošúpeme, rozrežeme na polovice, pokrájame na pásiky a orestujeme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a pár minút pražíme. Okrúhlu formu na pečenie vymažeme tukom, vysypeme múkou a natlačíme do nej vykysnuté cesto.
- Na cesto rozložíme slaninku s cibuľou, zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami, okoreníme, posypeme nasekanou mladou cibuľkou (vrátane vňate) a upečieme.
|