Kysnutý koláč s trojakou plnkou

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 4. februára 2016
Kysnutý koláč s trojakou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
65 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

20 g
75 g
325 g
600 g
1 ks
10 g
120 g
150 g
Tvarohová plnka:
250 g
1
80 g
Maková plnka:
100 g
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    V troške mlieka, cukru a múky rozmiešame droždie (vyrobíme kvások). Múku preosejeme do misky, pridáme vajce, cukor, soľ a kvások.

  2. 2

    Počas miesenia postupne pridávame vlažné mlieko a nakoniec roztopený tuk. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a dáme do okrúhlej formy.

  3. 3

    Na cesto postupne striekame dva druhy plnky a slivkový lekvár. Pečieme pri 180 °C.

  4. 4

    Tvarohová plnka: Ingrediencie spolu zmiešame. Maková plnka: Mlieko uvaríme s cukrom a vsypeme mak. Uvaríme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

slavkabis
koľko sa prosím varí ten mak s mliekom? nemám skúsenosť s takou plnkou. Ďakujem vopred. Koláčik určite vyskúšam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia