Foto: babav
Tento kolacik peciem velmi rada,lebo je rychly a chutny. S maslom je krehky ako zakusok.S margarinom vlacny ako kolac!
16ks
porcií
porcií
15+1h minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z muky ,cukru,masla (margarinu),zltka,stipky soli,stipky sody bikarbony a vykysnuteho drozdia vypracujeme cesto.
- 2
Cesto rozdelime na tri casti.Jednu cast rozvalkame a ulozime na pripraveny plech.Povrch potrieme lekvarom a prikryjeme druhou castou rozvalkaneho cesta ,na ktoru natrieme makovu plnku.Navrch ulozime tretiu cast rozvalkaneho cesta. Takto pripraveny kolac nechame kysnut 1 hodinu na teplom mieste.Potom v miernej rure upecieme.
- 3
Po vychladnuti kolac oblejeme cokoladovou polevou a pokrajame na stvorce(kosostvorce ,alebo obdlzniky).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ďakujem babav za obohatenie s makom, ktorý je veľmi zdravý.
velmi rychlo pripraveny kolacik ...originalny recept bol s orechami,
ako v kucharskej knihe tvojej strej mamy....mne lepsie chuti
s makom ;-)