Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene chutiť. Ak nie lepšie, tak aspoň podobne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z rozdrobených kvasníc, mlieka, múky a cukru pripravíme kvások a necháme vzísť.
- 2
Medzitým nastrúhame surové zemiaky, pridáme uvarené prelisované alebo nastrúhané zemiaky, soľ utrenú s cesnakom, čierne mleté korenie, majoránku a vajce ušľahané do peny.
- 3
Vmiešame kvások a nakoniec nadrobno nasekané mäso, oškvarky alebo slaninku. je to demkratická haruľa - dáme, čo doma máme. Chuť býva podobná, ale akoby zázračne v niečom iná.
- 4
Pekáč silne vymažeme tuhým tukom, zmes do neho nalejeme, zakryjeme útierkou a v teple necháme vykysnúť.
- 5
Vykysnuté cesto nebojácne na povrchu pomastíme a upečieme do zlatista. Odporúčam trúbu naladiť na 175 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu