Kyslé ryby z kapra

Autor receptu: 14fazi14

Takto pripravená ryba vydrží aj niekoľko mesiacov. Nemusí byť v chladničke, keď ako nádobu použijete súdok na kyslú kapustu. Ja som to tak mal 10 mesiacov a verte, že čím bola staršia, tým bola chutnejšía. Sama o sebe je veľmi chutná, ale dajú sa z nej pripraviť aj rôzne rybacie šaláty, alebo treska. Vyskúšajte a nebudete sklamaní. DOBRÚ CHUŤ!

Suroviny

Postup

  1. Kapra zbavíme šupín. Filetovaním odstránime chrbtovú kosť s rebrami. Na 7 až 10 dní podľa hrúbky filetov naložíme do nálevu č.1. Nálev č.1.: 3 l octu, 3 l studenej vody, 9 polievkových kopcových lyžíc soli.
  2. Po 7 až 10 dňoch filety vyberieme, svalové kosti sú už úplne rozpustené, filety zbavíme kože, ide to ľahko. Uvaríme nálev č.2.: 4x100 g sáčky zelka, 2 l octu, 600 g cukru 7 l vody
  3. Vrstvujeme do pripravenej nádoby, najlepší je súdok na kyslú kapustu. Najprv cibuľu feferónku a potom rybu, tak pokračujeme kým nenaložíme všetkú rybu. Posledná vrstva musí byť cibuľa.Potom všetko zalejeme nálevom č.2. Na súdok dáme veko a do žľabu nalejeme vodu. Súdok uložíme do pivnice, alebo komory. O 2 týždne môžeme jesť, už to bude ako tak uležané, ale čím dlhšie to bude v súdku, tým to bude chutnejšie. Takto pripravenú rybu môžete skladovať kľudne aj celý rok.