Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu
Autor receptu: sadell
Táto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál
mnou neupravený recept sa nachádza v knihe "Všetko o čínskej kuchyni".
Postup
- Huby zalejeme teplou vodou a necháme ich asi 10 minút zmäknúť.
- Medzitým si v miske ušľaháme 1 vajce s 15 g kukuričného škrobu. Do zmesi pridáme na malé kocky nakrájané tofu, trochu to osolíme, pomiešame a necháme postáť. Ďalej si pripravíme pór. Očistíme ho a pokrájame na drobno. Po 10 minútach vyberieme huby z vody a pokrájame ich na malé kúsky.
- Vo woku rozpálime olej, vložíme naň tofu a vyprážame do zlatista. Po vypražení tofu vyberieme, v prípade potreby dolejeme olej a krátko opražíme huby, do ktorých pred koncom pridáme sójovú omáčku.
- K hubám prilejeme vývar, ktorý by pred priliatím nemal byť úplne dosolený, pretože na začiatku solíme tofu a sójová omáčka je tiež slaná. Vývar privedieme do varu. Do vývaru pridáme rozmiešaný škrob s vodou a necháme ho povariť asi 2 minúty, kým polievka nezhustne. Pridáme tofu a po prevarení dochutíme soľou ak je potrebné.
- Do vedľajšej misy dáme ocot, korenie, sezamový olej, pór a 1 vajce. Všetko dôkladne premiešame. Zmes pridáme do vývaru a hneď odložíme z ohňa. Ihneď podávame.