Kvet z fašírky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť. Včera som sa pokúsila, nie je to síce celkom tak, ako som to chcela, ale viem, čo mám ešte dotiahnuť. V podstate je to vajíčko na tvrdo v paprike, obalené vo fašírke. Ak by som to mala symetricky v strede, vtedy by to bolo, ako má byť. Ponúkam svoj návod aj Vám, na tanieri to vyzerá celkom pekne.

2
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala mleté mäso a okorenilla som ho čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Pridala som soľ a sladkú mletú červenú papriku pre chuť, aj pre krajšiu farbu fašírky.
  3. Na radu prišlo vajce, ja som použila zvyšok, ktorý mi zostal z pečenia chleba zo Sicílie, tam bolo aj mlieko.
  4. Pridala som majoránku a prelisovaný cesnak.
  5. Do vody som namočila 1 včerajší rohlík, stačí 15 minút, aby sa nerozmočil. Dobre som ho vyžmýkala a pridala k mäsku.
  6. Zahustila strúhankou tak, aby vzniklo dobre tvarovateľné cesto.
  7. Všetko som dôkladne premiešala a odložila na 1 hodinu odpočívať, aby sa prepojili všetky chute. Fašírku si môžete ochutiť podľa seba, čo vám vyhovuje.
  8. Zelenú papriku som zbavila jadrovníka a vnútorných žiliek, umyla som ju a nechala odkvapkať z vody. Vajce na tvrdo varím tak, že ho vkladám do studenej vody, pridám 1 CL octu / ak praskne, pri varení nevytečie/, varila som 12 minút. Potom som ho natĺkla, aby popraskala škrupina, vložila som ho do studenej osolenej vody - potom sa ľahko olúpe bez poškodenia povrchu.
  9. Vajvcesom vložila do pripravenej papriky.
  10. Papriku s vajcom som obalila fašírkovou zmesou.
  11. Obalenú papriku som vložila do pekáčika.
  12. Preliala som ju olejom a do pekáča som pridala trocha vody.
  13. Piekla som v trúbe 30 minút odokryté za prelievania výpekom na 170 stupňov C.
  14. Na tanieri som spravila podklad zo zemiakovej kaše, na ktorú som položila kvet z fašírky, ktorú som asi 20 minút po upečení prerezala pozdĺž na polovicu.
  15. Farebne to vyzerá veľmi pekne, paprika zostáva al dente a nezmenila farbu.