Kvašáky - kvasené uhorky na 1 rok

Autor receptu: tlustoch

Tento recept mi dal môj priateľ pred dvoma rokmi. Ja som ich naložil, už dvakrat do 20 l kamenného súdku a vydržia ako čerstvé do nových uhoriek. Recept uverejňujem preto, lebo zachvílu je tu uhorková sezona. A kto má rád kvašáky ten určite s radosťou príjme tento recept.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tento recept je udávaný na 8-10 ks 0,7 l poháre alebo porcelánové, kameninové sudky, 4 alebo 5 l poháre. Podla receptu si treba rozpočítať suroviny. Na 0,7l pohár treba vložiť 3 gulky čier.kor. 2 nového kor., 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL soli ,1chren,polka feferonky. Na spodok pohára dať 1 list z viniča ,naplniť umytými a na oboch koncoch narezanými uhorkami striedavo vkladať surovinny vrch znovu zakriť viničným listom. Vodu prevaríme s nakladačom /Zelko ,Deko/ , horúcim nálevom zalejeme naplnené nádoby. Necháme do druhého dňa vychladnuť, keď sa veľa odparí tak treba doplniť vrelou vodou.Treba uzavrieť v priebehu 2 týždňov uhorky vykvasia, potom sa vyčistia a su výborné po celú zimu až do nových uhoriek