Kuskusový šalát
Kuskusový šalát so stonkovým zelerom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál.* A má jednu veľkú výhodu - jeho príprava je veľmi rýchla.
3-4 porcie |
20 (+chladenie) minút príprava |
Postup
- Kuskus dáme do misky a dôkladne premiešame s olejom. Zalejeme vriacou vodou trošička nad povrch kuskusu a zakryjeme. Necháme stáť 5 minút a potom vidličkou načechráme. Opäť zakryjeme a necháme stáť ďalších 5 minút. Premiešame a necháme dôkladne vychladnúť.
- Potom pridáme na tenké kúsky nakrájané stonky zeleru.
- Mrkvu nastrúhame nahrubo a pridáme ku kuskusu.
- Nakoniec vmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nasekanú vňať a nasekané orechy.
- Osolíme a dobre premiešame.