Plnené kurča
Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme
cesnak, korenie a necháme vychladnúť.
Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli
vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame,
zmiešame s restovanou pečeňou, so žĺtkami a snehom.
- Baby kuriatka očistíme. Z tymianu, zo
soli, z korenia a postrúhanej citrónovej kôry spravíme
koreniacu zmes. Kuriatka obalíme v zmesi,
naplníme pečeňovou plnkou a potrieme prepusteným
maslom. Vložíme do potravinárskych vreciek, ktoré odolávajú teplote, a odsajeme
vzduch. Varíme vo vodnom kúpeli pri 65 °C
3 hodiny a 30 minút.
- Hráškové pyré: Hrášok podlejeme malým množstvom vody
a varíme 5 minút, aby nestratil farbu.
Scedíme a pridáme maslo, pesto, citrónovú šťavu a vymixujeme na hladké pyré.
- Kuriatka vytiahneme a ešte dáme zapiecť do rúry
vyhriatej na 220 °C.
|