Plnené kurča

Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame, zmiešame s restovanou pečeňou, so žĺtkami a snehom.
  2. Baby kuriatka očistíme. Z tymianu, zo soli, z korenia a postrúhanej citrónovej kôry spravíme koreniacu zmes. Kuriatka obalíme v zmesi, naplníme pečeňovou plnkou a potrieme prepusteným maslom. Vložíme do potravinárskych vreciek, ktoré odolávajú teplote, a odsajeme vzduch. Varíme vo vodnom kúpeli pri 65 °C 3 hodiny a 30 minút.
  3. Hráškové pyré: Hrášok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút, aby nestratil farbu. Scedíme a pridáme maslo, pesto, citrónovú šťavu a vymixujeme na hladké pyré.
  4. Kuriatka vytiahneme a ešte dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 220 °C.