Kurča s kuriatkami

Autor receptu: izabella929

Včera sme mali na obed túto vynikajúcu kombináciu...robila som celé kurča na paprike s kuriatkami..prílohu sme mali nokerle...oblohou bol veľký kopec uhorkového šalátu..

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fotopostup som nerobila, lebo som čakala návštevu a mala som dosť povinností s prípravou obedu aj ostatných pochutín na pohostenie...Celé kurča som umyla, rozporcovala...na masti som orestovala pokrájanú cibuľu..
  2. pridala som očistené kuriatka, podusila..posypala štipkou papriky a pridala som trošku kečupu...podliala som vodou...do tohto základu som pridala rozporcované celé kurča a dusila...počas dusenia som pridala soľ, mleté korenie a podliala podľa potreby vodou..pokiaľ sa kurča dusilo, pripravila som si z múky, vajca a vody cesto na nokerle..do vriacej vody som ich nahádzala, povarila, scedila a pokvapkala olejom...
  3. hotové kuracie mäsko som dochutila a naložila na taniere a podávala s nokerlami...mám veľa čerstvých uhoriek, urobila som výborný šalát, ktorý bol oblohou k tomuto skvelému obedu..po obede pohár domáceho červeného vínka..pre deti sladký zákusok farebné rezy...prejem vám dobrú chuť..