Kurča pečené na ryži - eintopf fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 23. septembra 2010
Kurča pečené na ryži - eintopf (fotorecept)
Foto: alexdidi

Predčasom tu uviedla podobný recept Akludad, ale so smotanou. Keďže som teraz piekla toto kura spolu s ryžou, predkladám vám ten môj spôsob prípravy. Zobraziť celý popisPredčasom tu uviedla podobný recept Akludad, ale so smotanou. Keďže som teraz piekla toto kura spolu s ryžou, predkladám vám ten môj spôsob prípravy. Kura aj ryža pripravené takto naraz v jednom pekáči sú veľmi chutné, šťavnaté a príprava je pritom veľmi rýchla. Aj keď sa zdá, že na ryžu je to dlhé varenie, vôbec nie je príliš mäkká, ale je práve akurát.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
2 hrnčeky
4 hrnčeky
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Kurča naporcujeme na štvrťky a posypeme grilovacím korením. Ryžu umyjeme, vsypeme do pekáča a zalejeme hydinovým vývarom. Navrch uložíme naporcované kurča.Obložíme plátkami masla, prikryjeme a pečieme 45minút na 190st C.

    Kurča pečené na ryži - eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstránime prikrývku, kura pokvapkáme olejom a ešte 15 minút dopečieme. Kým som stihla odfotiť, jedna porcia už chýbala.

    Kurča pečené na ryži - eintopf (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

zdezda
Noooo, takto som to ešte neskúšala, vyzerá to fajn :-)
stefanm
...dobrééé.Jednoduche.A keby som si dal každú porciu zvlášť do misky z alobalu a podával to s jednorazovým príborom z umelej hmoty,tak by nebolo treba vôbec nič umývať!!!...Dnes síce robím halušky s poslednou kyslou kapustou ročník 2009 a opekanou klobáskou a na víkend už jedálny lístok pripravený a schvaleny mám ale na budúci týždeň určite urobím a dám vedieť aké bolo.!!!
alexdidi
@stefanm , dobrý nápad, len by som asi každú tú porciu dala radšej aj s alobalom do nejakej misky, lebo tam ide veľa vody, tak neviem, ako sa Ti podarí zavrieť alobal...alebo radšej celý pekáč vystlať alobalom, tak to vyskúšam aj ja,dobrý nápad....@amelie , naozaj iba jeden pekáč a žiadne chodenie okolo toho, polievanie, atď....ale najdôležitejšie je, že tá ryža je vynikajúca, keď prejde chuťou z kurčaťa....moja dcéra priam zbožňuje toto jedlo a hovorí, že potom už jej stačí aj tá výborná ryža bez mäsa....
bublika
vyborny receptik tiez robievam... aked chceme trosku zmenu pridam do ryze hrozienka a vrch "postrašim" troškou medu.krasne to skaramelizuje a ma to cele nasladlu chut...a ten kto chce si prida kompotik :)
zabiatko66
To je naozaj dobrý receptík, všetko sa šuchne do rúry a môže sa robiť iná práca popri tom alebo vegetiť.
zabiatko66
Milá redakcia varechárov, dnes mi prišiel balík s výhrou. Veľmi pekne sa chcem poďakovať. Tá kanvica je perfektná. Ďakujem.
evanaaa
A - Zabiatko66, gratulujem, uži si kanvicu a len tak ďalej.
mamaoli
jedla, ktore supnem naraz do rury su moje oblubene.........a nielen na pripravu :-)
sovka62
Zatiaľ som robila len kura v plechu so zemiakmi. Najprv som skúsila tak, že kura bolo na zemiakov, ale zdali sa mi málo opečené, takže radšej vezmen väčší plech, po krajoch dám zemiaky a do stredu kura. A je to. S ryžou som ešte neskúšala, ale keďže ryžu vždy robím rúre, viem, že to určite bude výborné. Tak ďakujem za recept, už sa teším na tú ryžu (ako tvoja dcéra), to mäso tam pre mňa bude len kvôli chuti.
tetuska
ako 2v1, super receptík, ja som tiež robila len so zemiakmi...
frezia68
Iste to vyskúšam,asi všetky máme radi aj rýchlovky.....a dobré.
sovka62
Pripravila som ho dnes na obed. Trošku som bola v rozpakoch nad množstvom tekutiny. Robila som guľatozrnnú ryžu a na tú dávam 3 šálky vody na dva hrnčeky ryže. Spravila som tak, ako som zvyknutá a nevedela som, či dobre, keďže tie porcie kuraťa som kládla do tekutiny. Nuž ale strčila som to do rúry a čakala. Pieklo sa ani nie celú hodinku (za ten čas som elektronicky podala všetky výkazy do poisťovní). Vytiahla som ho, ochutnala ryžu a moja prvá reakcia bola mňaaam. Naložila som vnučkám a reagovali tak isto. A zjedli všetku ryžu, čo som im naložila a to sa nestáva, ryžu veľmi nemusia.
Ďakujem ti za výborný recept, určite ho budem často využívať.
1x radost
alexdidi
Veľmi ma teší, že vám môj recept chutil...@sovka , asi každému sa to pri prvom pokuse vidí podivné, keď to mäso dáva prakticky do vody, ale výsledok je naozaj dobrý...
sovka62
Veru je, už jedol aj manžel, aj zať keď prišiel po vnučky a všetci chvália. A to už ani nehovorím aká som spokojná ja, že som umyla jednu zapekaciu misu a bolo po riade.
rtrio
Dnes som vyskusal, skutocne vyborny vysledok.
peter64
alexdidi recept som si práve pripravil a je dobrý ale ja som si ho ak Vám to nevadí upravil
hellym
dakujem za super recept,urcite zajtra na obed ho vyskšam,lebo môj syn nechce žiadne iné mäsko,len pečené kuriatko...zajtra dám vedieť,ako vyšlo a či chutilo mojím dvom gurmánom :)
angelheart
Ďakujem za recept. Robila som ho s malou dušičkou, čo z toho vzíde, ale som si povedala, že keby náhodou, tak urobím druhú ryžu, ale teda ... to bolo fakt prekvapenie. Úúúúúúžasné jedlo z jedného pekáča, ryža chutí fantasticky. Ešte raz ďakujem a ukladám do osvedčených receptov z varechy. :)
martab
Teraz som receptik objavila. Hned zajtra ho robim.
martab
Dnes som to robila. Je to dobre - len ryza bola makka a rozvarena. Urcite to budem este robit, len dam menej vyvaru... Davam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia