Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Recept na zemiaky som našla v časopise a veľmi ma zaujal. Zostávalo už len vymyslieť, čo k nim...:))
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kurča opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Pridáme slaninu a chvíľu ešte opekáme. Pridáme všetky ostatné suroviny, podlejeme vínom a vodou, osolíme a prikryté dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a šťavu vydusíme aby sa zahustila.
- Zemiaky uvaríme v šupke.
- Z cesnakových hlavičiek odrežeme vrchy.
- Pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu. Dáme piecť do rúry. Aby som nezapínala len kvôli cesnaku, urobila som ešte bábovku, a cesnak piekla na nižšom "poschodí" :)
Inak, kurča sa dá rovnako dusiť aj v rúre, nemusíte ho robiť na sporáku.
- Upečený cesnak:
- Cesnak vytlačíme zo šupiek.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame do hrnca. Pridáme mlieko, maslo, vňaťku a soľ.
- Pridáme cesnak a zemiaky ručne roztlačíme tak, aby zostali v nich aj celé kúsky.