Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Recept na zemiaky som našla v časopise a veľmi ma zaujal. Zostávalo už len vymyslieť, čo k nim...:))

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurča opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Pridáme slaninu a chvíľu ešte opekáme. Pridáme všetky ostatné suroviny, podlejeme vínom a vodou, osolíme a prikryté dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a šťavu vydusíme aby sa zahustila.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke.
  3. Z cesnakových hlavičiek odrežeme vrchy.
  4. Pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu. Dáme piecť do rúry. Aby som nezapínala len kvôli cesnaku, urobila som ešte bábovku, a cesnak piekla na nižšom "poschodí" :) Inak, kurča sa dá rovnako dusiť aj v rúre, nemusíte ho robiť na sporáku.
  5. Upečený cesnak:
  6. Cesnak vytlačíme zo šupiek.
  7. Zemiaky ošúpeme a nakrájame do hrnca. Pridáme mlieko, maslo, vňaťku a soľ.
  8. Pridáme cesnak a zemiaky ručne roztlačíme tak, aby zostali v nich aj celé kúsky.