Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil som, že paradajky mi mäknú a zajtra ich môžem vyhodiť tak som ich použil na pečenie mäsa.

6
porcií
20 minút
príprava
60-80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nakrájame si slaninku na kocky aj cibuľu a dáme do hrnca na trochu oleja dusiť.
  2. Zatiaľ si nakrájame paradajky na malé kocky. Keď je cibuľa sklovitá pridáme paradajky. ďalej prelisovaný cesnak, čerstvo zomleté 4 druhy korenia, soľ, čili papričky, oregáno a bazalku. Povaríme asi 10 minút nech nech nám to sa všetko spojí a pusti šťavu.
  3. Medzi tým si mäso osolíme a dáme na pekáč okoreníme korením Garam Masala i mletou červenou paprikou.
  4. Po desiatich minútach varenia paradajky vylejeme na prípravené mäso a dáme piecť do rúry pri 180°C na 60 - 80 minút prikryté podľa typu rúry.
  5. Takto vyzerá finálny obed. Môžeme podávať s ryžou zemiakmi podľa zvyku. Dobrú chuť želám.