Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil
som, že paradajky mi mäknú a zajtra ich môžem vyhodiť tak som ich použil na pečenie
mäsa.
6 porcií |
20 minút príprava |
60-80 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájame si slaninku na kocky aj cibuľu a dáme do hrnca na trochu oleja dusiť.
- Zatiaľ si nakrájame paradajky na malé kocky. Keď je cibuľa sklovitá pridáme paradajky. ďalej prelisovaný cesnak, čerstvo zomleté 4 druhy korenia, soľ, čili papričky, oregáno a bazalku. Povaríme asi 10 minút nech nech nám to sa všetko spojí a pusti šťavu.
- Medzi tým si mäso osolíme a dáme na pekáč okoreníme korením Garam Masala i mletou červenou paprikou.
- Po desiatich minútach varenia paradajky vylejeme na prípravené mäso a dáme piecť do rúry pri 180°C na 60 - 80 minút prikryté podľa typu rúry.
- Takto vyzerá finálny obed. Môžeme podávať s ryžou zemiakmi podľa zvyku. Dobrú chuť želám.