Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou
Autor receptu: jeery
Jednoduchý recept ako si trchu oživiť fádnú chuť kuracieho mäska pri častej konzumácii.
8 porcií |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie nôžky potreme olejom,nakoreníme korením na drúbež a necháme odstáť.
- Do hrnca dáme variť zemiaky v lupe s trochou soli .Huby namočíme do teplej vody.
- Spodok remosky vytreme olejom a ukladáme kolieska mrkvy,pokrájaný cesnak.
- Na mrkvu pridáme posekané huby a kuracie nôžky.Pridáme plátky másla,polejeme dcl. vody a pečieme až sa mäso oddeluje od kosti.
- S uvarených zemiakov zlejeme vodu a ochladnuté ošúpeme.Upečené kurča odložíme na tanier,mrkvu a huby rozmixujeme s výpekom. Vmiešame créme fraiche(pp trochu studené vody),dochutíme a krátko povaríme.
- Kurča i zemiaky poukladáme na tanier.Zalejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovú vnaťu.Kombinácia mäsa a surovin nie je vyhradená :-).Želám dobrú chuť.