Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko fotorecept
Foto: afataga
Taký môj výmysel, omáčka inšpirovaná Zdeňkom Pohlreichom
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
10 ks tenké plátky |
|
|
|
|
|
marináda: | |
5 PL |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
4 ks |
|
omáčka: | |
|
|
1 strúčik nakrajany na male kusky |
|
10 guličiek |
|
1 dl |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná som prekrojila na polovice a naložila do marinády z oleja, octa, saturejky a chilli a nechala cez noc v chladničke
-
2
Na druhý deň som ich osolila, uložila do pekáčika, pridala som aj marinádu a podliala trochou vody
-
3
Najskôr som piekla pol hodinu zakryté na 200°, aby stehná zmäkli, vybrala som pekáč z rúry a posypala som rascou
-
4
Na mäso som uložila plátky slaniny a vrátila som piecť odokryté asi na 20 min.
-
5
Vybrala som pekáč, odobrala som z výpeku do kastrólika asi 4 naberačky výpeku, pekáč som ešte vrátila do rúry, kým urobím omáčku, teda asi na 5 min., kastrólik som dala na platničku, pridala som cesnak a korenie podrvené v mažiari a chvíľu som to restovala
-
6
Keď už to začalo pekne voňať, priliala som víno, opatrne, lebo to prská, brusnice a redukovala som par minút, trošku som dosolila
-
7
Stehná a slanina zatiaľ chytili peknú farbu
-
8
Na tanier som dala ryžu, stehná so slaninou a podliala som trochou omáčky
@remcula ja nemam najmensie tusenie kde je Orlova, mozno sa tam saturejka kupit, ale ja som ju dala, lebo mam svoju a kedze to bola cista improvizacia, kludne ma mohlo napadnut pouzit rozmarin, alebo tymian, alebo salviu, alebo oregano...takze nech to napadne aj teba :-) a toho chilli si daj kolko chces, alebo aj nedaj, fakt to bolo vyborne, ak budes robit, napis ci chutilo
tzv. pacovanie mesa je urcite dobry sposob ako zjemnit
a ochutit dane meso.Tvoj postup pripravy a samotny
finalovy vyrobok je bez jedinej chyby.Dalsie pozitivum
je aj logicky vyklad a pekne foto.gratulujem
@lusinkab no to sa aj mne stava, nikto nie je dokonaly :-)