Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko fotorecept

afataga - fotkaafataga, 25. novembra 2012
Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept)
Foto: afataga

Taký môj výmysel, omáčka inšpirovaná Zdeňkom Pohlreichom

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
10 ks tenké plátky
marináda:
5 PL
1 PL
2 KL
4 ks
omáčka:
1 strúčik nakrajany na male kusky
10 guličiek
1 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná som prekrojila na polovice a naložila do marinády z oleja, octa, saturejky a chilli a nechala cez noc v chladničke

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som ich osolila, uložila do pekáčika, pridala som aj marinádu a podliala trochou vody

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najskôr som piekla pol hodinu zakryté na 200°, aby stehná zmäkli, vybrala som pekáč z rúry a posypala som rascou

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäso som uložila plátky slaniny a vrátila som piecť odokryté asi na 20 min.

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vybrala som pekáč, odobrala som z výpeku do kastrólika asi 4 naberačky výpeku, pekáč som ešte vrátila do rúry, kým urobím omáčku, teda asi na 5 min., kastrólik som dala na platničku, pridala som cesnak a korenie podrvené v mažiari a chvíľu som to restovala

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď už to začalo pekne voňať, priliala som víno, opatrne, lebo to prská, brusnice a redukovala som par minút, trošku som dosolila

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stehná a slanina zatiaľ chytili peknú farbu

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tanier som dala ryžu, stehná so slaninou a podliala som trochou omáčky

    Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

remcula
Jéé, to nemá chybu!! Já jen nevím, kde vzít saturejku, jinak bych to hned zkusila. Parááda!!!
afataga
dakujem
@remcula ja nemam najmensie tusenie kde je Orlova, mozno sa tam saturejka kupit, ale ja som ju dala, lebo mam svoju a kedze to bola cista improvizacia, kludne ma mohlo napadnut pouzit rozmarin, alebo tymian, alebo salviu, alebo oregano...takze nech to napadne aj teba :-) a toho chilli si daj kolko chces, alebo aj nedaj, fakt to bolo vyborne, ak budes robit, napis ci chutilo
mesiar50
Ano mesko ulozene,alebo zaliate marinadou,u mesiarov
tzv. pacovanie mesa je urcite dobry sposob ako zjemnit
a ochutit dane meso.Tvoj postup pripravy a samotny
finalovy vyrobok je bez jedinej chyby.Dalsie pozitivum
je aj logicky vyklad a pekne foto.gratulujem
afataga
@mesiar50 dakujem za pochvalu, ja marinovanie aplikujem dost casto, najdes u mna viac takych rcp, marinada je vzdy trochu ina, rada improvizujem
radox1
odporucam redukovat dlhsie-do sirupovej konzistencie.ked chcete mat omacku lesklu,na zaver postupne zaslahat studene maslo-tzv.glazovanie omacky.
afataga
@radox1 ano ja viem, mas pravdu, ale uz to tak strasne krasne vonalo, ze uz sme nemohli vydrzat :-) maslo som nedala naschval, lebo vypek bol dost mastny od slaniny, nechcela som davat dalsi tuk, ked nemam taky mastny vypek, pridavam aj maslo
radox1
verim ze to nie len dobre vonalo ale urcite aj chutilo.
lusinkab
A toto som ja akosi prehliadla :-)))) ale uz to je napravene a pekne ulozene :-) mas to krasne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia