Kuracie stehná s paradajkami
Autor receptu: alextv
Jednoduchý recept, jedlo je podobné ako gyros.
3 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná vykostíme a narežeme ich na medailóniky. Poukládame ich do hlbokej misky a zmiešame zo všetkým korením, olivovým olejom a paradajkovým pyrém /môžme použiť aj paradajkový pretlak/. Necháme aspoň 1/2 hodinky odležať.
Očistíme zemiaky , prekrojíme ich na polovicu a dáme variť do osolenej vody.
- Odležané kuracie stehná uložíme do menšieho pekáča a zalejeme ich šťavou ktorá ostala po odležaní, dáme ich grilovať do elektrického grilu. Grilujeme ich 10 minút z jednej a druhej strany, dávame pozor aby sa nám nepripálili. Po ugrilovaní z oboch strán ich znova otočíme a uložíme na nich paradajky pokrájané na kolieska a necháme ešte 10 minút grilovať.
- Podávamé z uvarenými zemiakmi a sterilizovanou zeleninou podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť.