Kuracie stehná s marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Veľmi chutný obed.

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto potrebujeme.
  2. Stehná vykostíme. Z kostí a koží uvaríme vývar. Cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
  3. Mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
  4. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, trochu soli, korenia a pražíme asi 10 minút.
  5. Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody, necháme 1 minútu vylúhovať a pridáme do cibule.
  6. Pridáme opražené mäso a všetko ostatné podľa rozpisu, zalejeme vývarom a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
  7. Jedli sme s kuskusom.