Foto: sovka62
Je to obdoba klasického plneného kurčaťa, ale plnka je upečená pekne do chrumkava. Takto pripravujem i celé kura, len ho prekrojím na polovice, na Zobraziť celý popisJe to obdoba klasického plneného kurčaťa, ale plnka je upečená pekne do chrumkava. Takto pripravujem i celé kura, len ho prekrojím na polovice, na každú z vnútornej strany (do brucha) navrstvím polovicu plnky a preklopím plnkou dole na vymastený plech.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Cibuľu olúpeme, pokrájame a opražíme na cibuľke. Pridáme pokrajanú šunku, soľ, vegetu alebo solčanku, čierne korenie, soľ a rascu. Necháme vychladnúť. Tvrdé rožky namočíme do studenej vody, z rozmočených vytlačíme vodu a dáme do misy. 1-2 dni starý rožok pokrájame na malé kocky. Oddelíme bielky, pridáme do nich lyžicu ľadovej vody, štipku kyseliny vínnej a ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky, zmes cibule a šunky a na malé kocky nakrájaný syr pridáme k rozmočených rožkom. Šľahacou metlou opatrne zapracujeme sneh a nakoniec pridáme kocky z rožkov.
- 2
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, oddelíme hornú a spodnú časť. Osolíme, posypeme vegetou (solčankou), pridáme čierne korenie a rascu. Pekáč z varného skla vymažeme olejom, navrstvíme plnku a na ňu poukladáme stehná. Potrieme rozpusteným maslom a upečieme. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi. (Na obrázku vidieť na koži stehien tmavé časti. To je tá drvená rasca. Ak sa vám to nepáči, použite rascu celú, alebo ju vynechajte.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu