Kuracie stehienka s dubákmi (fotorecept)
Autor receptu: samanka
Priatelia ma obdarovali množstvom nasušených dubákov. Sú tohtoročné a krásne voňajú. V mrazničke čakali vykostené kuracie stehná. Tak som ich zoznámila. A výsledok posúďte sami.
Postup
- Huby si namočíme do vlažnej vody, zmiešame hladkú múku, soľ, korenie a červenú papriku. Stehienka v tejto zmesi obalíme
- obalené mäsko vypražíme do červena
- nadrobno nakrájame cibuľu a vo výpeku ju opražíme
- pridáme opražené mäso, namočené dubáky aj s vodou, podusíme len toľko, aby huby zmäkli a už nesolíme, ani nepridávame žiadne ingrediencie, aby vynikla chuť dubákov. Ako príloha mi najviac k tomuto vyhovuje ryža. Kto chce, môže si pridať štipľavé papričky ako môj syn. Ja som si dala kvasenú kapustu s cviklou.