Kuracie srdiečka na smotane (fotorecept)
Autor receptu: pacun110
...to by jeden nepovedal,ale už je celkom problém uvariť a zverejniť tu niečo,čo tu ešte nie
je!Pokiaľ to nebudú,napríklad plnené sovy,alebo restované včely na tymiáne. Ale ja som sa
zamyslel a niečo som vymysle. Aha – toto : KURACIE SRDIEČKA NA SMOTANE!!! Je to
netradične poňaté tradičné jedlo,takže žiadne sovy,či včely nebudú...
6 porcií |
25 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- 1- základné veci na toto jedlo,bez korenín a pochutín sú tieto :
- 2- upražil som nadrobno pokrájanú gazdovskú slaninu,pridal nakrájanú cibuľu a nastrúhal som si koreňovú zeleninu.Osolil a okorenil som tiež.
- 3- zeleninu,keď sa mi cibuľa udusila do mäkka,som pridal k nej,podlial som vodou,trošku octu a korenie na sviečkovú. Ja používam praktické také vrecúško – pyramídku,ktorá sa jednochcho na konci vyberie a je.
- 4- keďže by sa mi srdiečka z omáčky zle vyberali(keď sa robí klasická sviečková,tak sa mäso v kuse praží a dusí v zelenine),lebo ju treba rozmixovať,tak si ich opražím a udusím,zvlášť,len tak na oleji.Netreba ani vodou polievať,srdiečka pustia vody dosť.
- 5- srdiečka mám udusené,do zmäknitej dusenej zeleniny som pridal v mlieku rozšľahanú hladkú múku,chvíľu som to povaril a potom som pridal sladkú smotanu.
- 6- ešte som to dochutil cukrom a citónovou šťavou.
- 7- a úplne najemno som masu rozmixoval ponorným mixérom
- 8- pridal som udusené srdiečka
- 9- a ešte nechal povariť a podľa potreby dochutiť – soľ,korenie,cukor a tak
- 10- podávam z mojim knedlikom z rožkov.
Dobrú chuť vám....