Kuracie soté s mandľami

maarianna - fotkamaarianna, 11. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
2 PL
4 PL
2 PL
8 PL
2 ks
4 PL
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezančeky, zmiešame s maizenou a so sójovou omáčkou. Očistené stonky a cibuľu nakrájame na drobno, kari korenie zmiešame so shery.

  2. 2

    Vo vývare rozmiešame soľ, mleté čierne korenie, nasucho opražíme mandlové lupienky.

  3. 3

    Mäso, cibuľu, zelerové stonky opekáme na miernom ohni. Miešame, kým prísady nezačnú voňať a nezmenia farbu. Potom prilejeme ochutený vývar a shery a necháme prejsť varom.

  4. 4

    Pri servírovaní soté posypeme opraženými lupienkami. Podávame s ryžou na rôzne spôsoby/ mandlová , šunková, hrášková/

Diskusia k receptu

michsamant
Celkom zaujimavy recept. Dodava tam to Shery vyznamnu chut alebo mozem vynechat?
maarianna
Ja som to vynechala lebo nemám rada také príchute a bolo to výborné aj bez shery




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia