Kuracie rizoto po slovensky
Autor receptu: sissi29
Nepoznám človeka ktorý by nemal rád rizoto. ;-)
Postup
- Na oleji si opražíme cibuľku do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, zprudka opečieme, ochutíme vegetou, sladkou paprikou a necháme dusiť kým mäsko nie je skoro mäkké. Pridáme mrazenú zeleninku a dusíme kým zelenina nie je chrumkavá. Kto nemá rád chrumkavú zeleninu môže počkať kým zeleninka nie je mäkkučká. Potom odstavíme mäsko so zeleninou z plameňa.
V druhom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou, vegetou a znovu červenou paprikou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou.
Hotové mäsko so zeleninou a ryžu zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Servírujeme na tanieri posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou.
Dobrú chuť.