Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: lyali
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom nápade múzy :-) Vykostené kuracie stehná nakrájané na rezance s krémovou omáčkou šmrncnutou jemnou a lahodnou horčicou dijonského typu s medom, na tanieri obložené plátkami hrušky a syra s bielou plesňou a to všetko schované pod rukolovým šalátom :-) Kombinácia chutí, ktorú mi odobrila aj moja návšteva a farebne veselé jedlo :-)
Postup
- Vykostené kuracie stehná bez kože (vynašla som sa a kúpila už vykostené :-) )
- nakrájame na rezance a cibuľu podľa chuti (ja zvyknem na lupene - najprv rozkrojím na štvrtky, alebo až osminky a rozoberiem na jednotlivé lupene :-) ).
- Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme kuracie rezance.
- Poprášime korením - použila som karí korenie a toto moje obľúbené kuracie korenie - koreninovú soľ (v rozpise surovín ho neuvádzam), ktoré sa mi s karí nebije .
- Poprášené koreninovou soľou (tmavšia - zlaté kurča) a karí korením.
- Podlejeme trochou vody a dusíme.
- V troche vody rozmiešame horčicu, kyslú smotanu a škrobovú múčku (horčicu dijonského typu s medom odporúčam pre jej jemnú a lahodnú chuť).
- ...
- ...
- ...
- Vlejeme k mäsu. Pridáme kukuricu. Zjemníme sladkou smotanou. Dosolíme. Prevaríme.
- Rozhodla som sa podávať s cestovinou :-)
- Na tanier dáme uvarené cestoviny.
- Na ne udusené kuracie rezance s omáčkou.
- Obložíme plátkami hrušky bez šupky.
- Plátkami syra s bielou plesňou. Dala som na chvíľu do mikrovlnky, aby sa syr roztiekol.
- A navrch dáme ochutenú rukolu a cherry paradajky.
- Rukolový šalát: Zmiešame si horčicu dijonského typu s medom, biely balsamico ocot a orechový olej.
- ...
- ...
- So zálievkou premiešame umytú rukolu.