Kuracie prsičká v slaninovom kabátiku

majsterka - bez fotkymajsterka, 21. apríla 2013

Rýchly nedeľný obed

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g (tenké plátky)
100 g
6 g
0,1 g
0,1 g
20 g
30 g
400 g




Postup

  1. 1

    Očistené,umyté prsíčka posolíme,pridáme ml.čierne korenie,rozotretý cesnak a polejeme medom

  2. 2

    Na dosku rozložíme na tenko pokrájanú slaninu, na slaninu dáme listový špenát ,položíme pripravené mäsko

  3. 3

    Všetko dobre zatočíme,zviažeme špagátikom a dáme piecť na panvicu .Mäso som pravidelne otáčala aby sa upieklo zo všetkých strán.Spolu s mäsom som dala piecť aj zemiaky pokrájané na štvrťky.Hotové mäso som vybrala ,šťavu som nechala trochu odpariť a do odparenej som vložila studené maslo na zahustenie

Diskusia k receptu

mijaita
Pěkný recept, zasloužil by si obrázek, nemáš?
angast
pekný recept aj chutný môže byť, ale ja by som to trtol do zapekacej misky a do rúry. Stáť stále nad tým a otáčať aby to neprihorelo pokiaľ to nebude mäkké a ešte aj zemiaky - veď to môže trvať pomaly trištvrte hodinu. Ináč fajn , ale čas je drahý.
mijaita
@angast to maso je naklepane, stocene, podle me to je za 15 min hotove. A do panve das tech rulicek urcite tak 6 . Ja to zkusim, mne se to libi !
angast
@mijaita
som chlap a nekuchár - čítam : na rozloženú slaninu dáme špenát a mäso. Zviažeme a dáme na panvicu. 300g prsia a surové zemiaky sa za 15 min. neurobia. Preto recepty trefa fotiť , alebo vysvetliť
po lopate takým ako ja. Tých 6 ruličiek by som zvládol.
majsterka
mäso bolo pripravené v celku,nenaklepané,panvicu som použila titanovú
marienka44
@Majsterka ,to iste som varila vcera, ale miesto spenatu som dala medvedi cesnak. Ten recept v sobotu prezentoval s bravc. panenkou p. Zidek v relacii Nebicko v papulke z Hlohovca. Bolo to natacane v predstihu a ja som v sobotu bola v tych istych miestach ako on nazbierat medvedi cesnak. Inspiroval ma. K tomu som si ako prilohu dala spargľu. Masko sa potom nakraja a dopecie na reznej ploche, podla neho. :-) Teraz som doumyvala keramicku panvicu, vsetko som na 2x zjedla. :-)
havino
tiež ma včera Jarko Židek inšpiroval, piekla som aj ja, ale z bravčovej panenky v celku, obalenú v oravskej slanine ako on, bez medvedieho, poopekala som ich z každej strany na panvici a na pár minút dala ešte do remosky, z výpeku omáčku, k tomu jasminovu ryžu, v šupke opekané zemiaky a mrazenú zelenú fazuľku na ghí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia