Kuracie prsia
Kuracie prsia v parnom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: sapporo
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na gyros, keďže ju máme doma radi, k tomu štipku rozmarínu a trocha olivového oleja na prepojenie chuti. Ja som takto mäsko nechal trocha odležať, ale nie je to nutné. Rozložil som ho na prvom poschodí parného hrnca.
- Na druhé poschodie som naukladal očistené pokrájané zemiaky a poriadne osolil. Na spestrenie som pridal mrkvičku a cibuľu, keďže v parnom hrnci chutnajú vynikajúco.
- Takto som to nechal variť asi 30 minút. A potom som misky prehodil keďže sa mi zemiaky zdali ešte trocha tuhé, no a nechal som to tak 15 minút.
- Dobrú chuť. 😉
|