KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky fotorecept
Foto: jerica
@jerica rýchle a chutné :-) vnuci zbožňujú a ja tiež , je to rýchlo hotové a pritom nič nepokazíš , taniere ostanú prázdne Zobraziť celý popis@jerica rýchle a chutné :-) vnuci zbožňujú a ja tiež , je to rýchlo hotové a pritom nič nepokazíš , taniere ostanú prázdne , nemusíš ich umývať:-))
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
suroviny: | |
700 g |
|
suroviny na cestíčko: | |
3 ks |
|
3-4 Pl |
|
3 strúčiky |
|
|
|
100 ml |
|
0,50-100 ml |
|
1 kl |
|
|
|
na vyprážanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
príprava cestíčka : do vyšľahaných vajíčok pridáme olej, spolu vyšľaháme
-
2
pridám hladkú múku, vymiešam
-
3
za stáleho miešania prilievam pivo (bez alkoholové) cestíčko je konzistencie krému
-
4
cesnak rozotriem na soli
-
5
cesnak v cestíčku, kto nemusí cesnak nedá ale nezabudnúť potom cestíčko osoliť,
-
6
mám rada korenie na syr bez soli, pridám do cestíčka, premiešam
-
7
na špic noža dám karí korenie, samozrejme každý si môže chute prispôsobiť na aké má rád
-
8
prsia nakrájam šikmo na šírku, mala som 4 ks prsných svalov
-
9
neklepeme !!, pripravené medajlónky z kuracích pŕs panírujem najprv do hladkej múky
-
10
obalujem v hladkej múke
-
11
obalené, pred vyprážaním
-
12
medajlónky obalené v múke dám do cestíčka, nechám cestičko stiecť
-
13
dám do panvice do horúceho oleja s masťou, nezakrývam
-
14
stiahnem na miernu teplotu a pomaly vyprážam, nešetrím masťou aby medajlonky boli ponorené
-
15
k vypraženým medajlónkam som mala prílohu vyšľahané zemiakové pyré, čerstvú hrušku s bazalkovým krémom, toho sa nedá objesť:-))
Chválim to ochutenie cestíčka.Urobím to tak aj ja. Precízne a múdro spracovaný recept.Myslím,že aj môj manžel by podľa neho uvaril,hoci nie je v kuchyni zručný.
vďaka, KK
@tatranka veď o tom to je aby to zvládol aj chlap čo drží varechu denne ako @stefanm , nie len keď sa chce predvádzať , môj ani to.
@anina mám rada korenie na syr má dobré zloženie a čo mne vyhovuje nie je v korení soľ.
Ostalo mi trochu cestíčka spravila som placky,pridala som nastrúhanú cukinu a vypražila , tiež výborné. Takéto cestíčko robievam na parížske rezne keď mám mladé teľacie mäso zo stehna ale BEZ všetkých prísad , dám len vajíčka,olej,múka hladká a pivo.
Balsamico krém La Prima Glassa Balsamica kupujem hotový v Bille,nikde inde som ho nevidela, hrušky som mala z nášho stromu,rozpolila na štvrťky dala na tanier poliala krémom.
Niekedy robievam ako prílohu ovocie,opečiem na karameli,pridám trochu masla nechám prejsť minútu opekaním,podlejem cc.2 polievkove lyžice vody,nechám minútu prevrieť,vypnem horák,podávam k jedlám s ryžou alebo kto aké má rád. Tiež polejem balsamico krémom.
@bogar krém je dostať v Bille , nikde v žiadnych iných marketoch som to korenie nevidela , píšem aj v komente 22:53 je to neutrálna chuť , dá sa použiť aj na sladko aj na slano ale najlepší pre mňa je na mozarellu, môžem povedať je to sladkokyslé ,to korenie rada používam lebo neobsahuje soľ,väčšina korení na grilovanie je so soľou čo nepoužívam ani keď marinujem , soľ vytiahne z mäsa vlastnú mäsovú šťavu , solím až pár minút pred spracovaním (pečením, varením..)
@palokuchki , utierku mám ako obraz , ešte bez rámu ale čo nie je monžno raz bude , zatiaľ keď robím rezance dám na utierku cesto , keď nevidím čisto obrázky cez cesto tak cesto ide pod valec a na tenko.
@babi ako chutí krém? napíš pre naše dievčatá , :-)
@marienka44 pivo preto bezalkoholové , lebo čo ostane bezproblémov to môžem vypiť , ale víno by zobralo skazu .
@olga42 môžeš si použiť korenie trebárs aj na steaky len bez soli tiež je ho na výber.
V predošlom komente som už mala asi modré pred očami keď som napísala blbosť ("korenie dáš na syr s plesňou zabalíš ako šátok ") správne je , do lístkového cesta dáš syr trebárs hermelín dáš korenie na syr bez soli spravíš batôžtek a tak dáš zapieť , samozrejme potrieme vajíčkom. Je to výborné:-)
zajtra idem na nákup a budem pátrať po korení na syr, verím že si ho tiež oblúbim, lebo ty máš vždy skvelé veci - beťárka jedna
Tvoja sikovnost celkove =nielen vo vareni tu asi nema paru. Najprv vypestovat, potom stihnut vsetko pripravit na zimu do poharov- nuz veselo si papkate dobroty vlastnej urody aj vtedy, ked my kupujeme kadejake umeliny pestovene v sklenikoch vacsinou na vodnej uprave.
Nezavidim- naopak obdivujem sikovnost a vytrvalost, ktoru zatial mas. Hugs.
@palokuchki ja som tiež po kostole robila parížske rezníky mäsko zo stehna "mladý orech",cestíčko len vajcia,olej , pivo , obed akoby smet.
Dátum: 12. novembra 2016, 13:39
@tinu , Super recept, akurát sa smažia. Už som koštovala a sú výborné, len tam dáko necítim ani pivo ani cesnak : (Nabudúce dám viac. Ukladám :)
@tinu ďakujem za milé slovíčka, Tvoj koment som síce dostala do e-m, ale v recepte sa vôbec nezobrazil, je mi ľúto, že som sa nemohla skôr poďakovať, dúfam, že sa to už nebude opakovať v iných receptoch, nielen v mojom.
Tak ako som ho dostala, som skopírovala a mohla dať na vedomie odpoveď, dík za pochopenie.
Možno v IT redakcii sa bude na budúce s tým dať niečo spraviť.
Dnes skúsim.
Milá @Jerica , s dovolením vstoupím do diskuze k tvém receptu:
Balsamico Crema je balzamicový krém - je pojmenován dle balzamikového octu /Aceto Balsamico, vinný ocet: www.milujivareni.cz/zboziznalstvi/1338-aceto-balsamico-bals...
který je hlavní složkou balzamikového krému.
Info o bazalkovém krému /bod 15 postupu/ vidím jako nechtěnou záměnu názvu bazlka /Ocimum Basilicum/ - versus Aceto Balsamico.
Foto včera přiložené potvrzuje Balsamico Crema a jeho široké použití: www.chatar-chalupar.cz/znate-balzamikovy-krem/...
. Dlouho jsem balsamikovému octu nemohla přijít na chuť, s krémem je to už lepší, ale i tak ho používám s mírou, chuťové buňky jsou potvorky.
Je možné že máš na mysli balzamikový bazalkový krém, který nepoznám. Přeji krásnou neděli!
ďakujem za milé slovíčka, má to byť krém, tak ako je to v tom druhom uvedenom linku z Tvojho komentíku.
Používam aj /balsamico-ocot/ s olivovým olejom na mozzarellu, ale aj na šaláty.
Ďakujem za prianie, a ja prajem pekný nedeľný podvečer, Tebe a všetkým čo si prečítajú recept s komentíkom.
Foto používam aj na zelenú prílohu (rukola a mungo klíčky)