KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept)

KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 31. augusta 2011 14:05Ďalšie jeho recepty

@jerica rýchle a chutné :-) vnuci zbožňujú a ja tiež , je to rýchlo hotové a pritom nič nepokazíš , taniere ostanú prázdne , nemusíš ich umývať:-))

Suroviny

5
porcií
20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

príprava cestíčka : do vyšľahaných vajíčok pridáme olej, spolu vyšľaháme
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 1

pridám hladkú múku, vymiešam
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 2

za stáleho miešania prilievam pivo (bez alkoholové) cestíčko je konzistencie krému
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 3

cesnak rozotriem na soli
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 4

cesnak v cestíčku, kto nemusí cesnak nedá ale nezabudnúť potom cestíčko osoliť,
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 5

mám rada korenie na syr bez soli, pridám do cestíčka, premiešam
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 6

na špic noža dám karí korenie, samozrejme každý si môže chute prispôsobiť na aké má rád
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 7

prsia nakrájam šikmo na šírku, mala som 4 ks prsných svalov
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 8

neklepeme !!, pripravené medajlónky z kuracích pŕs panírujem najprv do hladkej múky
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 9

obalujem v hladkej múke
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 10

obalené, pred vyprážaním
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 11

medajlónky obalené v múke dám do cestíčka, nechám cestičko stiecť
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 12

dám do panvice do horúceho oleja s masťou, nezakrývam
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 13

stiahnem na miernu teplotu a pomaly vyprážam, nešetrím masťou aby medajlonky boli ponorené
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 14

k vypraženým medajlónkam som mala prílohu vyšľahané zemiakové pyré, čerstvú hrušku s bazalkovým krémom, toho sa nedá objesť:-))
KURACIE PRSIA v cestíčku - medajlónky (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

46 komentárov k receptu
  • sylvinka, 31. augusta 2011 o 15:06
    No tedááá,ale si mi dala,Jarka. Mala som v pláne na nedeľu tvoje rezne,ale len čo toto "krpec" zbadal...Nuž bude zmena. Ale teším sa a diky za ďalší skvelý receptík :-)))


  • dorisa, 31. augusta 2011 o 15:22
    Krasne rezníky, mňam.


  • kata50, 31. augusta 2011 o 15:31
    Vďaka-uložené:-))


  • elisticka, 31. augusta 2011 o 15:47
    mnam veru by som si dala... a takto som cesticko nerobila vyskusam .... ukladam :-)) pekny postup ...


  • tatranka, 31. augusta 2011 o 15:54
    Takéto rezníky mám rada aj ja nielen tvoji vnuci.Hneď by som sa pripojila k hostinke,ktorú si nachystala,lebo rezníkov bolo neúrekom.
    Chválim to ochutenie cestíčka.Urobím to tak aj ja. Precízne a múdro spracovaný recept.Myslím,že aj môj manžel by podľa neho uvaril,hoci nie je v kuchyni zručný.


  • sovka62, 31. augusta 2011 o 16:48
    Fíha, to vyzerá naozaj dobre. Tuším budú zajtra na obed.


  • altyn, 31. augusta 2011 o 16:59
    Najbližšie keď budem chcieť akože "zhrešiť" tak s takýmito mňam rezníkmi!!!


  • anina43, 31. augusta 2011 o 17:15
    super recept, krásne nafotený postup, korenie na syr nepoznám, vďaka za info, niekde pohľadám a kúpim, bazalkový krém nepoznám, je to niečo ako tatárska omáčka s bazalkou , či majonéza ? Robievam cestičko s jogurtom, aj to je dobré a pridávam gril. korenie na kura + trochu granulovaného -sušeného cesnaku, páči sa mi aj s pridaním piva, dik za rcp


  • akeber, 31. augusta 2011 o 17:46
    mňam.....rezníky hockedy


  • angelheart, 31. augusta 2011 o 17:52
    toto vyzerá veľmi dobre, dá sa niekde nájsť aj recept na tú hrušku s bazalkovým krémom, alebo teda len na ten krém?
    vďaka, KK


  • ketty3811, 31. augusta 2011 o 19:52
    tak to je ozajstná mňamka.:-))


  • jerica, 31. augusta 2011 o 20:32
    ďakujem za pekné a povzbudzujúce komenty,potešili:-)
    @tatranka veď o tom to je aby to zvládol aj chlap čo drží varechu denne ako @stefanm , nie len keď sa chce predvádzať , môj ani to.
    @anina mám rada korenie na syr má dobré zloženie a čo mne vyhovuje nie je v korení soľ.
    Ostalo mi trochu cestíčka spravila som placky,pridala som nastrúhanú cukinu a vypražila , tiež výborné. Takéto cestíčko robievam na parížske rezne keď mám mladé teľacie mäso zo stehna ale BEZ všetkých prísad , dám len vajíčka,olej,múka hladká a pivo.
    Balsamico krém La Prima Glassa Balsamica kupujem hotový v Bille,nikde inde som ho nevidela, hrušky som mala z nášho stromu,rozpolila na štvrťky dala na tanier poliala krémom.
    Niekedy robievam ako prílohu ovocie,opečiem na karameli,pridám trochu masla nechám prejsť minútu opekaním,podlejem cc.2 polievkove lyžice vody,nechám minútu prevrieť,vypnem horák,podávam k jedlám s ryžou alebo kto aké má rád. Tiež polejem balsamico krémom.


  • sladkacokolada, 31. augusta 2011 o 22:31
    veľmi pekné, myslela som, že si si vyrobila bazalkový krém, no keď sa dá kúpiť, poobzerám sa a určite vyskúšam podľa teba.Ani korenie na syr so nepoznala , používaš ho na vyprážaný syr, alebo aj inak?


  • jerica, 31. augusta 2011 o 22:53
    @sladkacokolada načo by som vyrábala keď je dostať hotový a výborný,krém používam na palacinky,na zmrzlinu,na mozarellu na šaláty na ovocie a tam kde si myslím že sa hodí k chuti . Korenie na syr je dobrý na pečenú zeleninu , korenie dáš na syr s plesňou zabalíš ako šátok , potrieš vajcom a dáš zapiecť , mávali sme to na pobyte v kúpeľoch , výborné,.Je dosť široké použitie, trebárs spravíš rezance s orechami dáš krém na to, teraz ma už nenapadá nič ale keď ma osvieti tam z hora tak napíšem:-))


  • sladkacokolada, 31. augusta 2011 o 23:28
    šikulka, ďakujem za odpoveď


  • marta23, 1. septembra 2011 o 08:59
    Tento polotovar Grilovaný syr som dostala v Kauflande. Ja ho často používam do pripravovanej omáčky na zapekanie cestovín.


  • arkoiris, 1. septembra 2011 o 10:28
    no už viem čo budeme mať v nedeľu na obed,super,parádny receptík,vďaka.


  • palokuchki, 1. septembra 2011 o 10:59
    Jarmilka musim vyskusat, cesticko vyzera byt chutne, tiez mame radi cesnakove, len neviem ci najdem to korenie na syr. Ake to je? Velmi pekny recept, dala si si na tom zalezat a mas peknu utierku...


  • olga42, 1. septembra 2011 o 11:01
    Dobrý receptík budem zhánať korenie sa syr.Ďakujem.


  • marienka44, 1. septembra 2011 o 12:20
    @Jerica , myslim, ze sa moze dat do cesticka aj alkoh. pivo, kedze alkohol vyprcha. Nekupujem bezalkoholove. Musim kupit aj to korenie Grilovany sýr. Nepoznam to. Ukladam do KK:


  • madlenka, 1. septembra 2011 o 14:22
    Vyzera to chutne,v nedelu vyskusam.


  • babi, 1. septembra 2011 o 15:59
    Paráda, ani ja nepoznám korenie na grilovaný syr, - musím sa lepšie poobzerať v obchodoch, ani som nevedela, že niečo také existuje. Jarka, zasa poznám novú vec ako /balzamikový krém/ ,ty vieš o čom hovorím


  • bogar, 1. septembra 2011 o 17:02
    to korenie na syr uz poznam tiez mi chuti ale ten bazalkovy krem prvy krat pocujem to sa da normalne kupit hej a kde ho kupim ? je sladky alebo slany? alebo neutral? a inak taketo cesticko podla fotky co vidim som hladala pripomina mi to skolku :) velmi dobry recept ukladam :)


  • jerica, 1. septembra 2011 o 23:41
    dievčatá ďakujem za milé komenty, potešia aj potešili :-)
    @bogar krém je dostať v Bille , nikde v žiadnych iných marketoch som to korenie nevidela , píšem aj v komente 22:53 je to neutrálna chuť , dá sa použiť aj na sladko aj na slano ale najlepší pre mňa je na mozarellu, môžem povedať je to sladkokyslé ,to korenie rada používam lebo neobsahuje soľ,väčšina korení na grilovanie je so soľou čo nepoužívam ani keď marinujem , soľ vytiahne z mäsa vlastnú mäsovú šťavu , solím až pár minút pred spracovaním (pečením, varením..)
    @palokuchki , utierku mám ako obraz , ešte bez rámu ale čo nie je monžno raz bude , zatiaľ keď robím rezance dám na utierku cesto , keď nevidím čisto obrázky cez cesto tak cesto ide pod valec a na tenko.
    @babi ako chutí krém? napíš pre naše dievčatá , :-)
    @marienka44 pivo preto bezalkoholové , lebo čo ostane bezproblémov to môžem vypiť , ale víno by zobralo skazu .
    @olga42 môžeš si použiť korenie trebárs aj na steaky len bez soli tiež je ho na výber.
    V predošlom komente som už mala asi modré pred očami keď som napísala blbosť ("korenie dáš na syr s plesňou zabalíš ako šátok ") správne je , do lístkového cesta dáš syr trebárs hermelín dáš korenie na syr bez soli spravíš batôžtek a tak dáš zapieť , samozrejme potrieme vajíčkom. Je to výborné:-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 22 komentárov)
  • tetuska, 2. septembra 2011 o 13:35
    nedeľný obed je hotový...


  • bejaja, 2. septembra 2011 o 17:33
    pekné rezníky a určite veľmi chutili!


  • bobarka, 2. septembra 2011 o 20:18
    Tak toto fakt je bez chyby. Ukladám do KK. Koment som napísala ešte včera pred tým, ako sme spolu hovorili, ale za svet neviem kde sa podel.


  • jerica, 2. septembra 2011 o 22:27
    @arkoiris ďakujem,som potešená že som sa dostala s mojimi receptami medzi Tvojich stravnikov:-))


  • ketty3811, 2. septembra 2011 o 22:36
    @jerica ,dnes som kúpila korenie na syr,tak cez víkend vyskúšam.:-)


  • jerica, 2. septembra 2011 o 22:43
    @ketty3811 dobre teším sa , ty si môžeš zvoliť chuť cestíčka aké máte radi , vyskúšaj , napíš.


  • babi, 2. septembra 2011 o 23:09
    Jarka tak musím povedať aj našim dievčatám,ako viem o balzamikovom kréme. Dostala som ho daru od teba , tiež som to nepoznala ale je to úžastné, hodí sa prakticky na všetko. Musím povedať, že teraz mi už nesmie v kuchyni chýbať.
    zajtra idem na nákup a budem pátrať po korení na syr, verím že si ho tiež oblúbim, lebo ty máš vždy skvelé veci - beťárka jedna


  • babi, 2. septembra 2011 o 23:14
    Jarka, tak musím povedať našim kočkám ,ako som objavila úžastnú a lahodnú chuť balzamikového krému - dostala som ho od teba do daru. Je to vskutku skvelá vec, hodí sa prakticky na všetko. teraz už nesmie chýbať v mojej kuchyni. Zajtrá idem pátrať po korení na syr.... som presvedčená, že mi bude chutiť


  • babi, 2. septembra 2011 o 23:18
    tak mi to nejak blbne, najprv mi to zmizlo a teraz je to tam dva krát, sorry, za to môže počítač ha,ha,


  • honestka, 4. septembra 2011 o 02:05
    heya Jarka mila, takze zase jedno velmi chutne jedlo, ktore je pripravene s laskou... v cesticku tiez mozem vyrazat vsetko pocnuc zeleninou, nikdy nesklame.
    Tvoja sikovnost celkove =nielen vo vareni tu asi nema paru. Najprv vypestovat, potom stihnut vsetko pripravit na zimu do poharov- nuz veselo si papkate dobroty vlastnej urody aj vtedy, ked my kupujeme kadejake umeliny pestovene v sklenikoch vacsinou na vodnej uprave.

    Nezavidim- naopak obdivujem sikovnost a vytrvalost, ktoru zatial mas. Hugs.


  • palokuchki, 4. septembra 2011 o 06:01
    Jarmilka, dneska som spravila na obed kuracie prsia podla teba. Bolo to vyborne, muz so synom si pochvalovali. Rano som si urobila cesticko, nakrajala maso a ocistila a nakrajala zemiaky. Ked som prisla z kostola za pol hodiny bol urobeny chutny obed. Korenie na syr som nemala, do cesticka som nastruhala trochu tvrdeho syra. No a balsamico krem? Pohladam po internete, mozno najdem recept.


  • jerica, 5. septembra 2011 o 12:21
    @honestka aké prekvapenie , som potešená že vidím znova Tvoj nick na varecha.sk, máš pravdu takto pripravené mäsko s cestíčkom nikdy nesklame .
    @palokuchki ja som tiež po kostole robila parížske rezníky mäsko zo stehna "mladý orech",cestíčko len vajcia,olej , pivo , obed akoby smet.


  • sylvinka, 5. septembra 2011 o 18:27
    robila som to dnes,bolo to úžasné, v zvyšnom cestíčku som spravila cukinu.Mňááááám.Ešte mi zostalo cestíčko,tak podľa tvojej rady som spravila aj placky,pridala som do nich zyšok nastrúhanej nivy.Jarka veľmi pekne ti ďakujem aj za za tvoje cenné rady.


  • sylvinka, 5. septembra 2011 o 18:27
    robila som to dnes,bolo to úžasné, v zvyšnom cestíčku som spravila cukinu.Mňááááám.Ešte mi zostalo cestíčko,tak podľa tvojej rady som spravila aj placky,pridala som do nich zyšok nastrúhanej nivy.Jarka veľmi pekne ti ďakujem aj za za tvoje cenné rady.


  • tunde1977, 22. septembra 2011 o 15:36
    jerica, vyzerá to úžasne! musím to vyskúšať! krásne je tu všetko opísané a nie v poslednom rade ofotené.


  • sneica, 5. októbra 2011 o 07:53
    receptik ukladam...


  • klari, 6. októbra 2011 o 13:06
    Vyskúšala som, bolo to super. Ďakujem.


  • stella33, 25. októbra 2011 o 22:39
    Dnes som robila, boli výborné-)


  • jerica, 25. októbra 2011 o 23:29
    @sylvinka , @stella33 , @klari ďakujem vám potešila som sa že môj recept pomohol . Pre mňa je to výhra že to nebolo zbytočné fotiť a pridať na portál varecha.sk všetkým na známosť aj ďaleko za hranicami :-))


  • aktevi, 12. júna 2012 o 19:28
    Mňam príde syn zo skúšok idem spravit na večeru


  • lukulienka, 15. júla 2012 o 15:25
    Mňááám, parížske rezne ja rada, len som doteraz nemala recept na to cestíčko. Teda naposledy som ich jedla včera a v cestíčku bola šalvia - tiež vcelku fajn obmena; akurát na to, že to bolo v nóbl hotely boli dosť studené, čo by sa im ani ku koncu obeda nemalo stať....


  • ebaka, 9. novembra 2013 o 13:18
    výbornéééé...do zvyšku cestíčka som nastrúhala cuketku,lahoda....veľmi ďakujem ,rcp som hneď posunula svojmu synovi do Japonska



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist