Kuracie prsia s lavaš čipsami, čedarom a paradajkovou omáčkou
Šuhajíci pri panvici, 12. augusta 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
Postup
-
1
Lavaš nakrájame na trojuholníky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali. Pečieme na 180 °C dochrumkava. Počas pečenia párkrát otočíme.
- 2
Kuracie prsia očistíme a v celku nakoreníme zmesou chilli con carne. Na rozpálenej panvici s olejom zatiahneme prsia z obidvoch strán. Potom vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme 15–20 minút, podľa veľkosti. Upečené prsia necháme oddýchnuť v alobale.
- 3
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Do rozpáleného hrnca dáme trošku oleja a orestujeme cibuľu, cesnak dosklovita. Pridáme rozmliaždené koriandrové semienka a rascu a paradajkový pretlak. Osolíme a okoreníme. Omáčku jemnučko vybalansujeme cukrom. Dochutíme nasekanou čili papričkou podľa chuti a povaríme 5 minút. Nasekáme čerstvú koriandrovú vňať (ako alternatívu môžeme použiť sušenú), pridáme do omáčky a vypneme ju.
- 4
Pred podávaním dáme na lavaš čipsy nastrúhaný čedar a jemne zapečieme. Upečené kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a položíme na čipsy. Jemne osolíme a okoreníme. Prelejeme paradajkovou omáčkou. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska a všetko posypeme. Môžeme dekorovať čerstvým koriandrom alebo bylinkami podľa preferencie.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu