Kuracie prsia s broskyňou, nivou a praženými mandľami fotorecept
Foto: uschi
Veľmi obľúbené jedlo v našej rodine.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme, rozrežeme a naklepeme na tenší plátok. Osolíme, okoreníme a na oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misky.
-
2
Každú broskyňu naplníme nivou.
-
3
Na kuracie plátky položíme broskyne reznou stranou dole a prikryjeme plátkom syra alebo strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
-
4
Na troške masla mandle opražíme dochrumkava.
-
5
Hotové mäso posypeme mandľami, podávame s ryžou, kapustovým šalátom a na masle restovanou mladou mrkvou. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu