Kuracie prsia s broskyňou a syrom

mimka946 - fotkamimka946, 25. apríla 2013

Tak toto jedlo proste vsetci milujeme :) varime to vise 5 rokov :)

Suroviny

500 g
1 ks
300 g
250 ml
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kur.prsia si narezeme a vyklepeme.Dáme do zapekacej misky,okoreníme,prilejeme trocha oleje a trocha vody a dáme na 15minút piecť. /200stupňov!/

  2. 2

    Vyberieme.Na každý kus dáme polku broskyni a posypeme strúhaným syrom.Vlejeme tam šťavu z kompotu a prilejeme smotanu.

    Kuracie prsia s broskyňou a syrom  - obrázok 2
  3. 3

    Dáme to opäť do rúry na 200stupňov a zapekáme ešte 5-10 minút kým sa syr neroztopi.Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

radulienka
@Mimka946 , toto robievame tiež, niekedy aj z bravčového karé alebo z bravčovej či hovädzej pečene, je to veľmi dobré, aj ja to obľubujem, pretože je to také šťavnaté, vďaka za pripomenutie...
nazarboncuk
ahoj mimka, neber to v zlom prosím, ale trosku som za zlakla ked som videla hlavny obrazok...skus to nabudúce nejako lepsie naservírovať a potom odfotiť, určite si velmi šikovna a máš na to ;)
mirop
nehnevaj sa ale tento mor nasich kuchyn a hlavne restauracii by mali cenzurovat a na fotke to vyzera akoby to uz niekto raz jedol....
mimka946
Pozrite sa,ked sa vám recept nepáči proste ho ZATVORTE!
tiginko
fuha, má to dobrý účinok, prešla ma chuť na jedlo :-) Neurážaj sa @mimka946 , uznaj, že to nevyzerá veľmi vábne. Neboj, už to ZATVÁRAM!
mimka946
@tatranka007 solim-to okorením som myslela aj so solou len som sa nevyjadrila presne-.. A k vám ostatným dobre spravite zatvorte a nevsimajte si ho ! i verte ze mi to bude jedno..!
nazarboncuk
ešte som Ti chcela poradiť, skús to mäso najskôr opiecť na kvapke oleja na panvici, zatiahne sa, urobí sa "kôrka" a keď ho potom uložíš do pekáča, nepustí toľko vody pri pečení a bude ešte chutnejšie, uvidíš :)
egreska
a prečo sa urážaš? kde je napísané ,že komentáre maju byt len pochvalné...
vienetta
A čo od 17 ročnej čakáte? Tu predsa nejde o to, aby to naservírovala ako dajaký šéfkuchár. Vám sa vždy všetko podarí ?
Mimka946 nič si z nich nerob, oni asi učení padli z neba. Len var ďalej, občas každý urobí niečo čo za stáleho miešania vyleje do záchoda. Nedaj sa odradiť.
margaretka28
@vienetta , @mimka vo svojom profile uvádza, že neznáša, ked ju niekto, berie ako začiatočníka vo varení a pečení, tak možno práve preto mnohí očakávajú od nej viac.
cesminaz
@mirop @afataga :-)))))))) @mimka946 estesi mlada,teraz sa len ucis,podla ma toje normalne ze dostanes aj kritiku,nato musis byt stale pripravena-pri kazdom recepte,ako kazdy znas,je komu sato paci aje komu nie.Nemozes kazdeho "odprasit" zato zeta zkritizuje,a niektory ti len vdobrom radia :).Inac recept nieje zly,aj vpekaci to vyzera dobre,len na ten tanier sito akoby "CAPLA" ako pre psa "NA,TU MAS" :-)) Urcite mas aj druhu fotku,alebo to odfot este raz,a nehovorim to vzlom. ;-)
mata3636
@vienetta - jasne, že každý raz niečo pokazí, ale súdny človek to neodfoti a nezavesi na varechu
radox1
kazdemu sudnemu cloveku musi byt jasne,ze za takuto prezentaciu nemoze cakat pochvalu,ale kritiku.
andreac
Prosime vsetkych zucastnenych tejto diskusie o dostatok tolerancie a slusnosti. Dakujeme. Redakcia
kajusiqq
Mimuš nič si nerob z nepriaznivch komentárov...ako hovorievala moja babka aj tak sa v ustach všetko premieša:D(tym nechcem naznačiť že to tak vyzera na fotke to vobec nie!).....tak je to jedno kritika je kritika ale hlavna je chuť a tento recept veľmi dobre poznám tak fotku ani netreba mnamka!:)
brambora
hlavne, ze @mirop kritizuje fotky inych ale na jeho fotku k siskam, kde dal na titulku okydanu servitku od lekvaru nikto nic nepovie!!! Z toho vyplyva, ze sa tu vela ludi navaza do novacikov a mladych. Tiez som si tym presla. :)
cesminaz
@radulienka -vidis ja ti aspon meno "napisem"spravne,nie ako ty"@cesminas "-takze neviem KTO sa tu ma naucit spravne pisat! Pokial viem KOMENT nemusi byt s "dlznami a mäkcenmi",alebo si prave to pravidlo zmenila?? Ale mne je to uplne"FUK",som natolko inteligentna,ze sa tu hadat a skriepit a druheho zhadzovat a nadavat nanho NEBUDEM ako napr.TY
mimka946
Tým ktorý maju pripomienky opakujem zavrite to ja vam nekazem nato pozerat! a @mata3636 toto nieje nepodarok !!! ked sa nieco nepodari nedam to na varechu ale tento recept bol uplne úžasný! za pol hodiny som mala prazdny pekáč! tak ked to skusite a nepodari sa ti to potom sa ozvi k tomu ze nepodarky sa nedavaju na varechu..!
lucylee
Toto je typicke jedlo slovenskych restauracii, ktore Slovakom chuti, Chuti aj @mimke946. Ale uznaj sama, ze ta fotka nie je lakava a nevabi cloveka, aby jedlo skusil. Ved sa len ucis, mozno o rok budu tvoje fotky super! A hlavne sa neurazaj a neodchadzaj.
@radulienka ty si sa uz ukazala diskusiou, ktoru si zalozila a ktora bola nasledne zmazana, takze ty mas co najmenej poukazovat na druhych.
stefanm
@Mimka946 vo svojom "archíve" fotografií jedál ktoré som sám pripravil mám vyše 500 kusov !! A keď porovnám fotky , ktoré som pridal ako prvé a tie posledné tak sa mi ježia chlpy po celom tele a sivé vlasy stávajú dupkom ako som mohol niečo take odfotiť . Nenechaj sa odradiť a skúšaj a pracuj ďalej . Recept od receptu sa budeš zlepšovať . Máš na to , lebo máš odvahu . Aj mne niekto raz napísal , že taký "grc" by neuverejnil ale neodradilo ma to .
A keď sa ti niečo nepodarí tak to využi . Ja som to urobil a mal som toľko komentárov k môjmu nepodarku , že sa všetci čudovali :
 varecha.pravda.sk/recepty/pri-pecena-klobaska/22755-recep...
vienetta
škoda na vás reči kritici, vy ste boli v jej veku geniálne kuchárky
radulienka
@lucylee , neviem, o čo ti ide, ja som lv diskusii poukázala na to, že kritizovať nie je to, o čo tu na vareche ide...
qaroh
Nič si z toho nerob. Tento recept je dobrý i keď slovenskí šéf kuchári ho nemajú v láske, pretože je to taká socialistická klasika skoro v každej reštike. Je to jeden z mála receptov, kde sa kombinuje kuracie mäso a ovocie. Napadá ma ešte morčacie z ananásom, tiež taký recept z minulosti. Ja toto robievam bez smotany, preto aj to foto nie je vábivé, lebo smotana sa môže zraziť. Mäsko okoreň, opraž na oleji do hneda a na vymastený pekáč poukladaj s broskyňou a syrom a podlej, presne ako to robíš. Potom daj zapiecť do rúry. Používam syr, ktorý sa moc nerozteká, napr. Kravička. Dobré je to aj s ryžou, ale aj s opekanými zemiakmi, alebo americkými. Ak chceš k tomu omáčku, radšej do výpeku pridaj broskyňovú šťavu, prípadne aj nakrájanú broskyňu, trošku mletého bieleho korenia, ak máš rada štiplavé, tak nakrájanú čili papričku, vegetu a soľ, kto ma rád aj tak trošku sladšieho bieleho vínka. Povaríme, môžeme rozmixovať a zahustíme spomínanou šlahačkou. Niektoré kompóty sú menej sladené, takže môžete pricukriť, ale to už si každý dochutí sám.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia